Ciclistul britanic Bradley Wiggins, castigatorul editiei din acest an a Turului Frantei, a fost spitalizat miercuri dupa ce a fost lovit de o masina in timp ce se antrena in apropierea locuintei sale din Eccleston (nord-vestul Angliei), relateaza Agerpres.

Bradley WigginsFoto: Reuters

Conform politiei, leziunile suferite de Wiggins "nu ii pun viata in pericol", insa a refuzat sa ofere mai multe detalii despre starea acestuia.

Accidentul s-a produs in jurul orei locale 18,00. Rutierul, in varsta de 32 ani, a fost lovit de o furgoneta care a iesit dintr-o statie de alimentare cu combustibil fara sa se asigure. O angajata a benzinariei a declarat pentru cotidianul local Lancashire Evening Post ca, in momentul in care a venit sa-l ajute pe Wiggins a vazut ca ciclistul acuza o durere puternica. "(Wiggins) mi-a spus ca, dupa parerea sa, are coastele rupte. La fata locului au venit mai multi agenti de politie, iar dupa 15 minute a fost transportat cu ambulanta la spital", a declarat angajata.

Team Sky, echipa lui Wiggins, a precizat insa ca ranile suferite "nu sunt considerate grave". Ciclistul "a fost tinut sub observatie la spital in timpul noptii, insa ranile suferite nu sunt considerate grave", iar medicii ''se asteapta la o recuperare rapida", mentioneaza team-ul britanic intr-un comunicat