Cinci membri ai Biroului Federal al Federatiei Romane de Box vor fi audiati, marti, de DNA, in cazul organizarii "Galei Bute 2011", informeaza gsp.ro. Procurorii DNA s-au sesizat in legatura cu posibile acte de coruputie si alte fapte penale comise, in principal, de Rudel Obreja (presedintele FRB).

Rudel ObrejaFoto: AGERPRES

DNA s-a sesizat pentru prima data in aprilie 2012 in legatura cu "Gala Bute 2011".

Conform gsp, printre cei vizati se numara Fanel Trandafir (vicepresedintele FRB), antrenorul federal Vali Vranceanu, secretarul general al FRB, Cristi Constantinescu, si Titi Tudor, fost antrenor al lui Leonard Doroftei.

DNA vrea sa vada in ce fel Rudel Obreja a dat dreptul de exclusivitate in organizarea galei "Campion pentru Romania" firmei Europlus Computers SRL, care ii apartine lui Obreja.

Firma a obtinut un contract de 10.175.168 de lei din partea MDRT, condus la acel moment de Elena Udrea. Scopul era "promovarea brandului turistic al Romaniei" - program finantat cu fonduri europene.

Ce acuze i se aduc lui Rudel Obreja

DNA a trimis in raportul intocmit cinci posibile infractiuni savarsite de Rudel Obreja: tentativa la obtinerea ilegala de fonduri din bugetul Uniunii Europene, trafic de influenta in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals in inscrisuri, fals in inscrisuri sub semnatura privata si primire de foloase necuvenite.