Jucatorul Adrian Crisan, care s-a calificat sambata in semifinale, la Campionatele Europene de la Herning (Danemarca), aduce prin aceasta performanta Romaniei prima medalie la tenis de masa in proba de simplu masculin, dupa 52 de ani, anunta Mediafax.

Adrian CrisanFoto: www.ittf.com

Ultima medalie castigata de sportivii romani in aceasta proba dateaza din anul 1960, cand Radu Negulescu a obtinut medalia de argint la Campionatele Europene de la Zagreb, informeaza frtenismasa.ro.

Jucatorul de tenis de masa Adrian Crisan s-a calificat, sambata, in semifinalele probei de simplu masculin din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masa ce se desfasoara la Herning (Danemarca). Crisan, cap de serie numarul 5, a acces in sferturi dupa ce adversarul sau din optimi, germanul Patrick Baum, al 10-lea favorit, a fost descalificat, iar apoi s-a calificat in semifinale in urma victoriei, cu scorul de 4-0 (11-8, 11-5, 11-6, 11-5), din meciul cu portughezul Joao Monteiro, cap de serie numarul 19.

Adrian Crisan va juca in semifinale cu principalul favorit, germanul Timo Boll.

Crisan a reusit aceasta performanta la aproape trei luni dupa ce, la Jocurile Olimpice de la Londra, a ajuns pana in sferturile de finala.