Presedintele Traian Basescu a semnat joi un decret de decorare pentru conferirea de ordine campionului Eduard Novak si pentru conferirea de medalii membrilor echipei tehnice a acestuia, informeaza Administratia Prezidentiala.

"In semn de inalta apreciere pentru rezultatele remarcabile obtinute la Jocurile Paralimpice de la Londra, din perioada 29 august - 9 septembrie 2012, culminand cu castigarea primei medalii de aur din istoria participarii Romaniei la aceasta manifestare, pentru daruirea, devotamentul si profesionalismul puse in slujba afirmarii sportului romanesc pe plan international, domnul presedinte Traian Basescu confera Ordinul "Meritul Sportiv" - clasa I domnului Novak Carol-Eduard. Totodata, domnul presedinte Traian Basescu i-a decorat si pe membrii echipei tehnice a sportivului si a conferit Ordinul "Meritul Sportiv" - clasa I domnului Novak Karoly, antrenor, Ordinul "Meritul Sportiv" - clasa a III-a domnului Ion Badea, presedinte al Federatiei Romane de Ciclism, domnului Cristiano Valoppi, antrenor, si domnului Vasile Selejan, secretar general al Federatiei Romane de Ciclism, precum si Medalia "Meritul Sportiv" - clasa a II-a doamnei Mariana Ilie, contabil-sef in cadrul Comitetului National Paralimpic, si Medalia "Meritul Sportiv" - clasa a III-a domnului Santa Arpad, mecanic in cadrul Comitetului National Paralimpic" se arata in documentul presedintiei.

Eduard Carol Novak (36 de ani, legitimat la Tusnad Cyclind Team) a castigat medalia de aur in proba de ciclism din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra. Eduard Novak este vicecampion olimpic in 2008 (la Beijing - in proba de contratimp) si dublu campion mondial (pe sosea si la contratimp). In calificarile de la Londra, a reusit un timp de 4:40.315, acesta fiind un nou record mondial.