Presedintele Agentiei Mondiale Antidoping, John Fahey, a declarat ca refuzul fostului ciclist Lance Armstrong de a combate acuzatiile de dopaj arata ca acestea au "substanta" si ca astfel toate titlurile sale trebuie "anulate", potrivit BBC.

"Avea dreptul sa combata aceste acuzatii si a ales sa nu o faca. Astfel, singura interpretare este ca exista substanta in aceste acuzatii", a declarat Fahey.

"Inteleg ca, atunci cand dovezile se refera la o cariera ce include sapte titluri in Turul Frantei, atunci toate acestea se anuleaza", a adaugat el.

"Mi-as fi dorit ca acuzatiile, insinuarile, zvonurile care au curs de mai multi ani sa fie examinate de un tribunal cu audienta publica, in cadrul unui proces echitabil, indiferent de rezultat, pentru ca intreaga lume sa cunoasca faptele".

Ciclistul Lance Armstrong va pierde toate cele sapte titluri castigate in Turul Frantei din 1999 pana in 2005 si ii va fi interzis sa mai practice acest sport vreodata, a declarat joi agentia americana antidoping (USADA).

Directorul general al USADA, Travis Tygart, a declarat pentru AFP ca Armstrong va fi deposedat de toate rezultatele obtinute de la 1 august 1998 pana acum. "Aceasta este o zi trsista pentru noi toti care iubim sportul si sportivii nostri".

Anuntul vine dupa ce ciclistul a anuntat ca nu va mai continua lupta sa juridica impotriva USADA care l-a acuzat de dopaj pe parcursul perioadei 1999-2005. Cazul nu este incheiat, insa Armstrong avea termen limita ziua de vineri pentru a declara daca va continua sau nu aceasta lupta.