Atletul sud-african Oscar Pistorius (care are ambele picioare amputate si alearga folosind proteze speciale) nu a reusit sa indeplineasca baremul olimpic pentru participarea la Jocurile de la Londra.

Oscar PistoriusFoto: Agerpres

Pistorius a obtinut "argintul" probei de 400 de metri la Campionatele Africii, insa timpul sau, 45,52 sec, a fost mai slab decat cel impus de organizatorii JO: 45,30 sec.

Interesant este ca atletul paralimpic a alergat mai bine decat acest barem in luna aprilie, cand a acoperit distanta in 45,20 sec, insa comitetul olimpic din propria tara solicita ca indeplinirea baremului sa fie confirmata intr-o alta cursa, pana la data de 30 iunie.

Totusi, Pistorius mai are o sansa sa ajunga la JO: daca va fi selectat in stafeta de 4x400 de metri. Anul trecut, la Mondialele de la Daegu, stafeta Africii de Sud a obtinut medalia de argint cu Pistorius alergand in serii, nu insa si in finala.

Daca federatia nu il va include pe lista, lui Pistorius ii raman Jocurile Paralimpice care se vor desfasura la doua saptamani dupa inchiderea Olimpiadei: are de aparat titlurile la 100m, 200m si 400m, cucerite la Beijing, in 2008.