Lucian Bute a plecat, marti, in Canada, dupa ce a petrecut mai multe saptamani de vacanta in Romania. "Ranile s-au vindecat, si cele fizice, dar si cele psihologice. Froch este obligat sa-mi acorde revansa, mi-as dori ca meciul sa se dispute in Romania", a declarat Bute.

Lucian Bute Foto: Hotnews

"Am avut o vacanta buna, ranile s-au vindecat. Si cele fizice, si cele psihologice. Interbox a negociat deja cu promotorul lui Carl Froch, dar si cu alţi promotori, si urmeaza sa alegem varianta cea mai buna pentru mine.

Nu am citit presa cat am stat acasa, asa ca nu stiu ce a declarat Froch despre mine. El are o clauza ferma in contract prin care e obligat sa imi acorde revansa. Mi-as dori ca meciul sa se dispute in Romania. Acum sunt de doua ori mai motivat sa redevin campion mondial, fie la versiunea IBF, fie la alta. Mai sunt si alte centuri mondiale pe care pot sa le atac", a declarat Lucian Bute, citat de Mediafax.

"Daca nu va fi centura asta va fi alta, cu siguranta. Eu sper ca de acum intr-un an de zile sa vin cu centura in Romania. O sa revin, voi avea o alta centura, va promit acest lucru. Mai sunt si alte centuri la categoria mea. Cred ca în anul urmator voi ramane la aceeasi categorie, la supermijlocie. Dar daca se va ivi o alta oportunitate, pentru o alta centura, la o alta categorie, voi analiza si aceasta varianta. Pentru ca e vorba de trei kilograme si jumatate si nu ar fi o mare problema. Dar daca ma voi decide sa cresc in categorie va fi foarte greu sa mai cobor, asta e clar. Trebuie sa schimbam antrenamente, tot, si e greu cand pui trei kilograme de masa musculara sa slabesti, nu mai esti acelasi om", a completat Bute.

Pe 27 mai 2012, Lucian Bute a pierdut centura de campion IBF, categoria supermijlocie, dupa ce a fost invins, prin knock-out tehnic (TKO), in repriza a cincea, de Carl Froch.