Jerry Sandusky, fost antrenor al echipei de fotbal american a universitatii Penn State, incarcerat vineri seara dupa ce a fost declarat vinovat de agresiuni sexuale asupra unor copii, inclusiv a fiului sau adoptiv, a fost plasat sub monitorizare intensiva de risc suicidar, a declarat fostul sau avocat, citat de ABC News.

Acesta este inchis separat de ceilalti detinuti si este supravegheat, fiind suspectat ca ar putea incerca sa se sinucida, a declarat avocatul Karl Rominger, pentru CNN. Conducerea inchisorii nu a dorit sa comenteze aceste informatii.

Jerry Sandusky a fost declarat vineri vinovat de 45 de capete de acuzare dintr-un total de 48.

Acest dosar a scandalizat opinia publica din Statele Unite.

Dupa decizia juriului, acuzatul, in varsta de 68 de ani, a fost adus, cu catuse la maini, la inchisoare.

Sandusky era acuzat ca a agresat sexual cel putin zece baieti, unii foarte tineri, inclusiv fiul sau adoptiv, pe o perioada de 14 ani, intre 1994 si 2008.

Fostul antrenor crease un program destinat tinerilor defavorizati si, pe aceasta baza, isi recruta victimele. Mai multe victime au povestit in detaliu modul in care erau pipaiti si violurile suferite, uneori sub dus, de cel care era pentru multi dintre acesti copii un substitut al figurii parentale.

Sandusky, care era inca, acum cateva luni, asistentul lui Joe Paterno, legendarul antrenor de fotbal american al prestigioasei universitati, decedat brusc in febuarie, din cauza unui cancer, nu a aratat nicio urma de emotie in timpul procesului, potrivit AFP.

El risca o pedeapsa de 156 ani de inchisoare.