La cateva zile dupa ce a pierdut centura de campion IBF, Lucian Bute a discutat despre meciul cu Carl Froch. "Am fost pur si simplu blocat, am pierdut controlul, m-a surprins cu toate ca era lent. Durerea mea cea mai mare este ca am pierdut de-o asa maniera", a precizat Bute la The Money Channel.

Lucian Bute, desfigurat dupa meciul cu FrochFoto: AGERPRES
  • "Orice sportiv trebuie sa-si recunoasca infrangerile. Marii campioni trebuie sa stie sa si piarda. Am ce invata din aceasta infrangere. Nu este un capat de lume, vreau sa cred ca nu este sfarsitul carierei mele. Am nevoie de liniste, vreau sa ma relaxez, a fost o incarcatura psihica mare. Am nevoie de timp ca sa-mi revin.
  • Sambata seara, Carl Froch a fost mai bun. Inca nu am avut taria sa ma uit la reluari din meci, sa analizez ce s-a intamplat acolo. Nu vreau acest lucru, cel putin nu in perioada urmatoare. Vreau sa stau cat mai departe de box, aceste discutii nu-mi fac bine. Am suferit destul la ultimul meci.
  • In orice domeniu, ar trebui sa fie fair-play. Boxul este un sport care te invata cum sa te comporti si sa fii cat mai corect. Unii mai dau declaratii si pentru spectacol, ca sa fie cat mai mare interesul pentru evenimentul respectiv. In afara ringului, suntem oameni, e doar o competitie sportiva. Cel mai bun trebuie sa castige acolo, in ring.
  • Orice mare atlet trebuie sa aiba o demnitate, sa poti sa-ti feliciti adversarul. Eram favorit, toata lumea credea ca voi castiga fara probleme. Toti am crezut asta, chiar si eu. Din pacate, ati vazut ce s-a intamplat acolo. A fost o victorie clara, cred ca din cinci reprize am boxat doar una, cam trei minute. Am fost dominat total. Dupa prima repriza, am fost foarte sigur pe mine. I-am spus antrenorului ca e lent si ca nu are ce sa-mi faca. Dar iata ca lucrurile s-au schimbat din repriza a doua.
  • Eram pur si simplu blocat, nu pot sa ma gandesc cum am acceptat sa stau atat in corzi. Am pierdut controlul, iar asta s-a vazut destul de clar. Dupa fiecare repriza imi spuneam ca pot sa revin, am sperat la acest lucru. M-a surprins, cu toate ca era lent. Vedeam ce face, dar cu toate acestea nu am putut sa fac nimic.
  • L-am studiat mult, stiam cum loveste si ce face. Din pacate insa, nu mi-a iesit jocul. L-am lovit bine o singura data, iar asta a recunoscut-o si el. Am sperat ca revin si ca totul va fi bine. Nu am o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat.
  • Durerea mea cea mai mare este ca am pierdut de-o asa maniera. Puteam sa pierd la puncte, dar nu in felul asta. Nu e vorba de centura, asa cum am castigat-o de la un campion, asa am pierdut-o. Cariera mea inca nu s-a terminat aici, am mai avut obstacole in viata de sportiv si am reusit sa trec peste.
  • Cand voi ajunge la Montreal, voi analiza meciul cu antrenorul. Vom vedea ce s-a intamplat. Poate nu vom gasi nicio explicatie, poate e doar faptul ca a prins o seara foarte buna, iar eu am fost legat de picioare.
  • Ce intelegere sa am cu el? Sa iau atatia pumni? Putea sa ma puna jos din prima repriza si asta era. M-am pregatit sa castig, nu sa pierd. Comentariile rautacioase ma dor, sunt sensibil. Tocmai de aceea nu voi da drumul la televizor. Imi pare rau ca lumea care ma critica nici macar nu ma cunoaste, nu a stat de vorba cu omul Lucian Bute.
  • Nimic nu e intamplator, asa a vrut Dumnezeu. Trebuia sa vina si ziua cand voi pierde. Aproape toti marii campioni au pierdut de-a lungul carierei. Speram sa ma retrag la 35 de ani fara infrangere, am visat la acest lucru, dar asta e. Am pierdut si nu este un capat de lume. Am potential si cred ca pot sa revin. Nu am luat nicio secunda in calcul varianta sa ma retrag din box. Inca sunt tanar, inca pot. Am o clauza in contract, in care scrie revansa, iar eu o astept. Poate voi pierde iar, nu stiu, dar vreau sa boxez iar cu Carl Froch.
  • Nu imi doresc neaparat centura inapoi, vreau sa-l bat pe Carl Froch. Vreau o revansa sufleteasca, chiar daca nu va fi nicio centura la mijloc. 
  • Poate incerc sa zambesc, dar ma doare ce s-a intamplat sambata. Sunt trist, iar in interiorul meu stiu ca nu sunt bine. Nu am dormit foarte multe ore, dar nu mai conteaza. Am avut multe nopti albe la viata mea. 
  • Am avut tot timpul din lume sa ma deplasez, era lent, am simtit asta, dar nu pot sa inteleg de ce nu m-am miscat din calea pumnilor lui. Puteam sa imi iau o bicicleta si sa ma deplasez tot meciul. Pierdem la puncte, dar nu iesea ce-a iesit. Facea presa zgomot doua zile, dupa care trecea totul. A fost doar decizia mea de a continua, am cerut sa mai joc, sa incerc sa-mi revin. Am sperat sa gasesc o solutie. Cand a inceput repriza a cincea eram lucid, cu toate ca in repriza a patra am primit o lovitura puternica, iar genunchii erau deja moi.
  • Daca bateam eu in cinci reprize, s-ar fi spus: Carl Froch era un terminat, era batran, jucase in SuperSix. Era un jucator uzat, a luptat cu oameni importanti, iar eu m-am odihnit doi ani de zile", a declarat Lucian Bute la The Money Channel.