Lucian Bute a trecut, in cursul zilei de vineri, de proba cantarului, sportivul roman incadrandu-se in categoria de 76,2 kilograme, informeaza gsp.ro. "Lucian este foarte bine. Nu il intereseaza ce spune Froch. El raspunde in ring. Va fi un meci foarte greu", a declarat Rudel Obreja, presedintele FRB.

Carl Froch vs Lucian ButeFoto: cobraboxing.com

* Ambii sportivi s-au incadrat in limitele categoriei 76,2 kilograme - Lucian Bute: 75,84 kilograme, Carl Froch: 75,8 kilograme.

"O sa lupt pentru romanii mei! Am fost profund impresionat, multi conationali si suporteri canadieni au venit sa ma sustina. Nu mi-e teama, am venit sa lupt la Nottingham, acasa la Froch, convins fiind ca o să-mi pastrez titlul mondial. E un tip dur, un adversar valoros, a fost dublu campion mondial, dar sunt mai bun decat el", a declarat Lucian Bute dupa proba cantarului, conform gsp.

"Lucian este foarte bine, asa cum nu l-am vazut niciodata. Si greutatea a facut-o foare bine. Azi-dimineata mai avea 1.5 kilograme, dar la 11.00 (ora locala) a mai facut un antrenament si a scapat de surplus. Nu il intereseaza pe Lucian ce spune Froch. El raspunde in ring. Va fi un meci foarte greu. Froch este cel mai valoros adversar de pana acum. Lupta este la el acasa si asta constituie un avantaj pentru englez" - Rudel Obreja, presedintele FRB, la gsptv.

Lucian Bute

30-0-0, 24 KO

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de noua ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).

Nascut pe 2 iulie 1977 la Nottingham, Carl Froch a bifat 30 de partide la profesionisti, inregistrand 28 de victorii si doua infrangeri. La sfarsitul lui 2011, Froch a fost invins de Andre Ward in finala turneului "SuperSix". Carl are 34 de ani si 1,85 metri.

Meciul dintre Froch si Bute va avea loc in "Capital FM Arena" din Nottingham, in ziua de 27 mai 2012, de la ora 02:00, disputa urmand sa fie in direct pe The Money Channel si Live Text pe HotNews.ro. Lucian isi va pune pentru a zecea oara in joc centura IBF.