​Cu doar cateva zile inainte de marea lupta cu Lucian Bute, Carl Froch a precizat ca-l va "pedepsi pe roman". "Daca Bute crede ca poate veni acasa la mine si sa ma invinga, se inseala. Ii multumesc ca a venit aici, dar a facut o mare greseala. Il voi pedepsi si imi va face placere", a declarat puglistul britanic. Meciul Froch vs Bute se va desfasura sambata, 26 mai, la Nottingham.

Carl Froch vs Lucian ButeFoto: cobraboxing.com

"Daca Bute crede ca poate veni acasa la mine si sa ma invinga, se inseala. Stiu cum este sa lupti impotriva publicului, am facut-o in Danemarca. Sa vii in curtea mea sa ma insulti... Il voi pedepsi si imi va face placere. Ii multumesc ca a venit aici, dar a facut o mare greseala. Din punct de vedere mental sunt increzator, sunt in priza, sunt pregatit. Nu imi ling ranile pentru ca am pierdut ultima lupta. Stiu unde am gresit, sunt mai increzator si pot sa-l inving pe Lucian Bute. Voi fi pentru a treia oara campion mondial", a declarat Carl Froch pentru sportsillustrated.com, conform Mediafax.

"De cand am fost aici ultima oara, am petrecut sapte saptamani in cantonament. Totul a decurs conform programului si am muncit foarte mult pentru aceasta lupta. Nu va fi o lupta usoara pentru mine. Am ales aceasta lupta, am ales orasul adversarului si am vrut sa ma confrunt cu aceasta provocare" - Lucian Bute.

Lucian Bute

30-0-0, 24 KO

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de noua ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).

Nascut pe 2 iulie 1977 la Nottingham, Carl Froch a bifat 30 de partide la profesionisti, inregistrand 28 de victorii si doua infrangeri. La sfarsitul lui 2011, Froch a fost invins de Andre Ward in finala turneului "SuperSix". Carl are 34 de ani si 1,85 metri.

Meciul dintre Froch si Bute va avea loc in "Capital FM Arena" din Nottingham, in ziua de 26 mai 2012. Lucian isi va pune pentru a zecea oara in joc centura IBF.