Romania va gazdui, in premiera, Cupa de vara FIS la sarituri cu schiurile, informeaza Federatia Romana de Schi-Biatlon (FRSB). Intrecerea va avea loc sambata, 9 iunie, la Rasnov, de la ora 15:00. Demn de mentionat este faptul ca la competitie vor participa, printre altii, austriacul Thomas Morgenstern (campion mondial si olimpic la sarituri cu schiurile) si slovenul Robert Kranjec (actualul campion mondial).

O parte a echipei nationale de sarituri cu schiurile Foto: Hotnews

Centrul de sarituri cu schiurile de la Rasnov va gazdui in premiera competitii de Cupa FIS. Intrecerea se va desfasura pe trambulina K64.

In prezent, echipa nationala (loturile A, B si C) este alcatuita din aproximativ 30 de sportivi, Florin Spulber fiind antrenorul coordonator al loturilor nationale de sarituri cu schiurile.

"Suntem deosebit de onorati si bucurosi ca Romania va fi gazda unei competitii de o asemenea amploare. Organizarea acestei Cupe FIS este o incununare a efortului depus timp de doi ani alaturi de partenerii nostri, OMV si Primaria orasului Rasnov, si cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, la construirea unui centru modern de sarituri cu schiurile la Rasnov, primul din Romania si Sud-Estul Europei la standardele Federatiei Internationale de Schi" - Puiu Gaspar, Secretar General al Federatiei Romane de Schi-Biatlon.

Concursul va incepe la ora 15:00 si va include doua manse. La prima dintre ele participa toti sportivii inscrisi in competitie, intrarea in cea de-a doua mansa fiind permisa primilor 30 de concurenti cu cele mai bune rezultate in prima runda.

O echipa de cinci arbitri din partea Federatiei Internationale de Schi va juriza competitia: Christian Kathol (Austria), Ryszard Gunka (Polonia), Franz Rappenglück (Germania), Octavian Munteanu (Romania) si Ionut Munteanu (Romania).