"O infrangere in fata propriilor fani este ceva la care nu ma pot gandi. Trebuie sa fie o sarbatoare", a declarat Carl Froch in legatura cu meciul pe care il va disputa cu Lucian Bute (26 mai, Nottingham). "Mister KO" isi va pune in joc, pentru a zecea oara, centura de campion mondial IBF impotriva lui Froch.

Carl FrochFoto: Captura YouTube

"Trebuie sa il bat pe Lucian pe 26 mai. O infrangere in fata propriilor fani este ceva la ce nu ma pot gandi, mai ales dupa ce au calatorit mii de kilometri sa ma vada in turneul SuperSix, iar acum, ca drept rasplata, au la ei acasa un meci mare pentru titlul mondial. Trebuie sa fie o sarbatoare, iar ea va fi doar daca voi pastra centura in Marea Britanie", a declarat Carl Froch, citat de boxingscene.com, conform Mediafax.

"Nimic nu se compara cu arena din Nottingham atunci cand e plina. Am fost luni noapte, cand era goala si rece si ma gandeam ca in doua saptamani totul va fi altfel. Stiu ca Lucian are parte de suport mare in Montreal, dar nu cred ca se poate compara cu al meu. Spectatorii canadieni sunt tacuti si analizeaza intreaga desfasurare a partidei, iar la final aplauda politicos cand el castiga. Fanii mei isi pun toata energia in spatele fiecarui pumn pe care il dau, canta melodiile lui Nottingham Forest pe intreaga durata a partidei", a completat Froch.

Lucian Bute

30-0-0, 24 KO

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).

Nascut pe 2 iulie 1977 la Nottingham, Carl Froch a bifat 30 de partide la profesionisti, inregistrand 28 de victorii si doua infrangeri. La sfarsitul lui 2011, Froch a fost invins de Andre Ward in finala turneului "SuperSix". Carl are 34 de ani si 1,85 metri.

Meciul dintre Froch si Bute va avea loc in "Capital FM Arena" din Nottingham, in ziua de 26 mai 2012. Lucian isi va pune pentru a zecea oara in joc centura IBF.