Cu doar cateva saptamani inainte de startul Jocurilor Olimpice de la Londra, gimnastele din Romania sunt laudate de presa de pe "Batranul Continent". "Aurul romanesc a plouat peste Bruxelles. Romancele isi confirma dominatia in gimnastica dupa cele patru medalii de aur de la Europene. O renastere pentru protejatele lui Octavian Bellu, legendarul mustacios din Ploiesti", s-a scris in presa europeana despre echipa feminina de gimnastica a Romaniei.

Gimnastele de aur s-au intors acasaFoto: romgym.ro

"Romania este de nota maxima. Romania a cucerit la Bruxelles cel de-al cincilea titlu european din istoria sa, dupa cele din 1996, 1998, 2004, 2008 si 2012. O renastere pentru protejatele lui Octavian Bellu, legendarul mustacios din Ploiesti" - L'Equipe.

"Romancele isi confirma dominatia in gimnastica cucerind trei medalii de aur in finalele pe aparate… Romanca Sandra Izbasa si-a conservat titlul continental la sarituri, Catalina Ponor, campioana olimpica la Atena in 2004, si Larisa Iordache au semnat o dubla la barna, iar Iordache a incheiat festivalul romanesc in finala de la sol" - Marca.

"Aurul romanesc a plouat peste Bruxeles. La sarituri, romanca Sandra Izbasa este incontestabil cea mai buna. Scorul sau este fara de apel: 14.883. Nicio gimnasta nu va ajunge sa egaleze aceasta nota. Nici macar multipla medaliata Oksana Chusovitina… Catalina Ponor este asteptata cu nerabdare si la JO. Campioana olimpica demostreaza intreaga sa clasa si marea sa pasiune pentru acest aparat. O placere pentru ochi", a titrat site-ul oficial al Campionatului European de gimnastica, conform romgym.ro.

Romania, medalii la CE:

- aur pe echipe, aur la sarituri (Sandra Izbasa), aur la barna (Catalina Ponor), argint la barna (Larisa Iordache), aur la sol (Larisa Iordache), argint la sol (Catalina Ponor).

Fetele pregatite de Mariana Bitang si Octavian Bellu vor intra in competitia de la Jocurile Olimpice pe 29 iulie, in subdiviziunea a cincea, primul aparat fiind solul.

Concursul individual-compus feminin va incepe pe 2 august. Finalele pe aparate vor avea loc in intervalul 5-7 august 2012. Pretul tichetelor pentru intrecerile de la Jocurile Olimpice vor incepe de la suma de 20 de lire sterline.