Premierul Victor Ponta a transmis, sambata seara, un mesaj de felicitare echipei feminine de gimnastica a Romaniei pentru rezultatul de la Campionatul European ocazie cu care a anuntat ca va fi prezent la Londra, la Jocurile Olimpice, pentru a le sustine din tribune si le-a asigurat pe sportive ca au in seful Executivului "cel mai infocat suporter", informeaza Agerpres.

"Vreau sa felicit echipa de gimnastica a Romaniei pentru aurul si marea onoare aduse tarii noastre la campionatul european aflat inca in desfasurare. Si tin sa va asigur de toata sustinerea mea maine, atunci cand va avea loc finala pe aparate. Vreau sa stiti ca o tara intreaga va sprijina, va tinem pumnii si credem in succesul vostru! Aurul castigat astazi reprezinta o victorie muncita in primul rand de voi, un succes de echipa ce repune Romania pe harta gimnasticii europene. O reusita care ne readuce pe noi, ca natie, acolo unde ne este de fapt locul - in fruntea gimnasticii europene si, indraznesc eu sa spun, mondiale. Dupa patru ani de pregatire si munca, ati reusit sa aduceti un zambet aici, in tara, ne-ati oferit din nou ocazia sa fim mandri de voi, sa fim mandri ca suntem romani", a declarat premierul in mesajula dresat echipei feminine de gimnastica.

Victor Ponta a adaugat ca "succesul de astazi este o medalie de aur castigata prin seriozitatea, increderea si munca" aratate de sportive in orele de antrenament, dar si "rezultatul antrenorilor care au reusit sa scoata tot ceea ce este mai bun in fiecare" dintre ele.

"Si este, cred eu, semnul ca veti straluci, din nou, atat maine, cat si peste cateva luni in Londra. Eu va pot asigura ca veti avea in mine cel mai infocat suporter si, ca o promisiune, ca ma veti vedea in tribune, pentru a va sustine, la Jocurile Olimpice de la Londra. Mult succes!", le-a transmis prim-ministru Victor Ponta gimnastelor.

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a cucerit titlul de campioana europeana, sambata dupa-amiaza, la Bruxelles. Este primul titlu continental al echipei romane, dupa o pauza de 4 ani. Diana Bulimar, Larisa Iordache, Catalina Ponor, Sandra Izbasa si Raluca Haidu - aceasta este echipa pregatita de Octavian Bellu si Mariana Bitang, echipa care a obtinut titlul de campioana europeana.