Partida dintre Lucian Bute si Carl Froch se va desfasura pe 26 mai, asa cum a fost stabilit initial. Medicii i-au dat unda verde lui Lucian, sportivul roman putand sa boxeze dupa infectia suferita la picior. "Peste doua saptamani voi fi in forma maxima", a declarat Bute pentru The Money Channel.

Carl Froch vs Lucian Bute Foto: cobraboxing.com

Meciul lui Bute cu Froch a fost in pericol de amanare, dupa ce pugilistul roman a suferit o infectie la picior. Lucian a fost nevoit sa faca un tratament cu antibiotice si sa ia o pauza de patru zile de la antrenament.

In cursul zilei de joi, Bute a decolat spre Londra, pentru a se acomoda cu fusul orar, cu atmosfera si cu ambianta.

"Peste doua saptamani voi fi in forma maxima. Nu am avut voie sa ma antrenez patru zile. Aceasta pauza va conta in economia pregatirii. Nimeni nu si-a dorit sa intervina o problema medicala cu 20 de zile inainte de meci, dar, cine stie, poate ca tot raul spre bine. Am avut doua saptamani de antrenamente dure, intense si acum ma simt odihnit, relaxat. Important e ca nu am cedat psihic. Am plecat mai repede pentru a ma acomoda cu fusul, cu atmosfera, cu ambianta de acolo.

Daca vor fi reprize echilibrate, avantajul va fi de partea gazdei. Daca insa voi castiga reprizele clar nu o sa mai las arbitrilor loc interpretarilor", a declarat Lucian Bute pentru The Money Channel.

Lucian Bute

30-0-0, 24 KO

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).

Nascut pe 2 iulie 1977 la Nottingham, Carl Froch a bifat 30 de partide la profesionisti, inregistrand 28 de victorii si doua infrangeri. La sfarsitul lui 2011, Froch a fost invins de Andre Ward in finala turneului "SuperSix". Carl are 34 de ani si 1,85 metri.

Meciul dintre Froch si Bute va avea loc in "Capital FM Arena" din Nottingham, in ziua de 26 mai 2012. Lucian isi va pune pentru a zecea oara in joc centura IBF.