Aden Yabarow Wiish (presedintele Comitetului Olimpic din Somalia) si Said Mohamed Nur (seful Federatiei de Fotbal din Somalia) au fost ucisi, miercuri, intr-un atentat care a avut loc in Mogadiscio, informeaza BBC.

Atentat in Somalia Foto: AGERPRES

Conform unui bilant provizoriu, atentatul care a avut loc la Teatrul National din Mogadiscio s-a soldat cu zece morti si mai multi raniti.

"Sunt zece morti, printre care presedintele comitetului olimpic si presedintele federatiei de fotbal", a declarat Abdirahman Omar Osman, purtator de cuvant al guvernului somalez, citat de Mediafax.

Conform BBC, atentatul ar fi fost declansat de o femeie kamikaze, membra a organizatiei islamiste Al-Shabab. Totul s-a intamplat in timp ce in Teatrul National avea loc o manifestatie dedicata televiziunii nationale somaleze. La eveniment participa si premierul somalez Abdiweli Mohamed Ali. Acesta a scapat nevatamat in urma atentatului.

"Sunt socat de acest atac care a facut victime si a curmat vietile mai multor persoane, printre care presedintele federatiei de fotbal, Said Mohamed Nur, si presedintelui Comitetului Olimpic Somalez, Aden Yabarow Wiish, pe care ii cunosc personal. Nu pot decat sa salut imensul lor efort pentru promovarea sportului si fotbalului in tara lor. Disparitia lor ne lasa intr-o mare tristete" - Sepp Blatter, presedintele FIFA, intr-un comunicat.