Pasionatii sporturilor full contact vor avea ocazia sa asiste, sambata, incepand cu ora 21,00, la Sala Sporturilor din Iasi, la o gala de Mixed Martial Art (MMA) - primul eveniment dintr-o serie de cinci confruntari majore care se vor desfasura in Romania pe parcursul acestui an, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa, pentru prima data la Iasi, intr-o cusca hexagonala, se vor lupta 28 de sportivi romani, germani, polonezi, brazilieni, printre invitatii la gala fiind starul MMA Dennis Siver, luptator UFC, si Daniel Weichl, campion in M-1 Global la categoria usoara, numarul 1 in Europa.

Gazdele ies la lupta cu doi sportivi locali: Sebastian Horeica si Alexandru Daniel, ambii antrenati la Clubul Scorpions din Iasi, de catre antrenorul Mihai Constantin, cunoscut pentru rezultatele bune pe care le-a avut cu un alt sportiv de K1, Catalin Morosanu.

Exista si doua fete care n-au stat pe ganduri si au ridicat manusa: Andreea Rotaru, campioana nationala de box, si Alexandra Chirila. Ele vor deschide gala cu un superfight.

Punctul fierbinte al serii este meciul-vedeta disputat intre Gheorghe Ignat si Atilla Ucar. Gheorghe Ignat este neinvins de opt ani in lupte greco-romane, fiind supranumit de catre americani 'Ursul din Carpati'. El are in palmares patru meciuri castigate in USA si doua in Ungaria. De cealalta parte, Atilla Ucar este austriacul care l-a invins pe faimosul american Bob Sapp.

"In anul in care Iasiul a fost desemnat oras european al sportului, sunt bucuros ca am reusit sa aducem in premiera o competitie atat de importanta in capitala Moldovei. Invit iesenii sa vina in numar cat mai mare la Sala Polivalenta la evenimentul de mare tinuta la care Directia Judeteana pentru Sport si Tineret din Iasi este partener", a declarat Ciprian Paraschiv, directorul DJST Iasi.

Conform acestuia, show-ul este primul dintr-o serie de cinci evenimente care se vor disputa pe o perioada de noua luni, ultima gala urmand sa aiba loc pe 15 decembrie. La finalul fiecarei gale se vor desemna patru castigatori, cate unul pentru fiecare categorie.