Carl Froch, challenger-ul obligatoriu al lui Lucian Bute (campion mondial IBF, categoria supermijlocie), a precizat, in cadrul unui interviu pentru BBC Radio Notttingham, ca a aranjat un meci pentru pariuri. "Nu l-am facut pe adversar KO mai devreme pentru ca familia mea pariase ca-l voi termina in repriza a cincea", a spus Froch. "Nu este nimic ilegal", a completat pugilistul britanic.

Carl FrochFoto: Captura YouTube

In varsta de 34 de ani, Froch a facut marturisirea in cadrul unui interviu pentru BBC Radio Notttingham.

Respectivul moment s-a intamplat in anul 2005, intr-un meci contra lui Ruben Groenewald, de la Jocurile Commonwealth-ului.

"Am facut acest lucru (n.r. sa prelungeasca intentionat disputa) in anul 2005, puteam sa termin meciul mai devreme, dar am asteptat pana in repriza a cincea. Nu pariez, dar prietenii si familia mea au castigat bani frumosi din pariuri", a declarat Carl Froch.

"Nu este nimic ilegal in acest lucru. Mereu imi spun ca pot sa-mi dobor adversarul in repriza a cincea, iar daca sunt bun, reusesc acest lucru", a completat Froch.

Asociatia profesionista IBF (versiune in care Lucian Bute detine titlul mondial) l-a desemnat (pe 9 februarie 2012) pe englezul Carl Froch challenger obligatoriu al categoriei supermijlocie: conform regulamentelor, Lucian Bute are 90 de zile timp pentru a-si pune centura in joc in fata lui Froch.