Carl Froch a inceput razboiul psihologic cu Lucian Bute, pugilistul britanic fiind sigur de victorie in fata lui "Mister KO". Desemnat challenger obligatoriu pentru Lucian de catre IBF, cel supranumit "Cobra" a iesit deja la atac. "Ii vom oferi un meci revansa in Canada dupa ce ii vom lua centura", a precizat Eddie Hearn, promotorul lui Froch, pentru Daily Mail.

Froch (stanga), in duelul cu Ward din finala Super SixFoto: Agerpres

"Am negociat mult cu Interbox (n.r. clubul lui Bute) in ultima perioada, iar rezultatele au fost bune. Am fost pe aceeasi lungime de unda. Eu cred ca putem sa-l aducem pe roman in Anglia, in luna mai a acestui an. Dupa acest episod, vom fi foarte bucurosi sa ii oferim revansa in Canada, dupa ce Froch ii va lua centura de campion mondial", a precizat Eddie Hearn, promotorul lui Carl Froch, conform Daily Mail.

Daca lucrurile vor merge conform planului stabilit de cele doua parti in urma cu cateva saptamani, Bute si Froch se vor duela de doua ori: o partida in Anglia (aprilie sau mai) si o a doua in Canada (toamna lui 2012).

Conform regulamentelor, Lucian Bute are 90 de zile timp pentru a-si pune centura in joc in fata lui Froch.

Decizia IBF (n.r. de joi) pune capat unei lungi perioade de incertitudine privind numele viitorului adversar al romanului: Lucian Bute si l-a dorit de la bun inceput pe Froch, insa s-a lovit de refuzul ShowTime care a sugerat ca ar dori un american ca adversar. Pe de alta parte, s-a speculat ca IBF l-ar putea obliga pe roman sa boxeze pentru a treia oara cu Librado Andrade: mexicanul a castigat in decembrie un meci pentru titlul de challenger obligatoriu. IBF a facut insa lumina in acest caz: Froch va fi adversarul lui Bute.