Pugilistul american Andre Dirrel, 28 de ani, si-a anuntat intentia de a boxa impotriva lui Lucian Bute, dupa ce "Show Time" i-a transmis romanului ca este impotriva meciului cu englezul Carl Froch. Jean Bedard, presedintele Interbox, i-a raspuns lui Dirrel ca nu va avea parte de un asemenea meci. Cu toate ca a primit acest refuz, americanul insista: intr-o declaratie pentru site-ul livefight.com, Andre Dirrel spune ca nu va merge in ruptul capului in Canada, pentru ca nu vrea sa fie furat.

Lucian ButeFoto: HotNews / Dan Popescu

"Nu merg in Canada, iar asta nu se negociaza. Publicul este esential, la un asemenea meci. Presiunea pe care o pune asupra arbitrilor este atat de mare, incat acestia puncteaza si lovituri slabe,care extaziaza asistenta. Bute este campionul, eu sunt challenger: vreau sa am un meci corect, pe teren neutru" - Andre Dirrel.

Andre Dirrel, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2004, are 21 de meciuri la profesionisti: 20 de victorii si o singura infrangere, in fata lui Carl Froch (octombrie 2009, la Nottingham, meci pentru titlul mondial WBC, supermijlocie).

Lucian Bute are meci programat la 14 aprilie, dar inca nu a fost stabilit adversarul: Andre Ward refuza deocamdata aceasta lupta, Carl Froch nu este agreat de Show Time (care vrea un american), iar varianta Bernard Hopkins nu mai este de actualitate, dupa ce acesta a semnat pentru o revansa cu Chad Dawson.