Fostul campion mondial de karate traditional Pavel Vancea, in prezent antrenor secund al nationalei de karate traditional si presedinte al clubului UAMT Universitatea Agora Oradea, a murit, vineri, el fiind gasit spanzurat in fantana din curtea locuintei sale, transmite Mediafax.

Corpul neinsufletit al lui Pavel Vancea a fost gasit, vineri, de un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Crisana".

"Astazi (vineri - n.r.), in jurul orei 10.00, am fost solicitati sa intervenim pentru scoaterea unui corp neinsufletit dintr-o fantana din localitatea Saldabagiu de Munte", a declarat locotenentul Camelia Rosca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Crisana".

La fata locului a mers o echipa de criminalisti ai Politiei Bihor, care fac cercetari si care au confirmat ca victima este cunoscutul sportiv si antrenor oradean.

Potrivit unor surse judiciare, nu se pune problema unui omor, politistii gasind si un bilet despre care se presupune ca a fost lasat de fostul sportiv inainte sa se sinucida.

Barbatul s-a spanzurat cu o funie pe care a legat-o de roata de la fantana.

Directorul Clubului Sportiv "Crisul" Oradea, Ionel Bungau, considera moartea sportivului o "mare pierdere pentru sportul bihorean".

"E ultimul om la care ma asteptam sa apeleze la un asemenea gest. Sunt consternat. Il respectam si de multe ori l-am dat exemplu la evenimentele publice. Era un copil cu suflet bun, optimist, dadea incredere si celor din jur, nu stiu ce a putut sa-l duca la acest gest extrem. Dar, ca si sportiv, indiferent care ar fi fost problemele, nu ar fi trebuit sa apeleze la asa ceva. Pierdem un coleg si un om respectat de toata lumea, un sportiv si antrenor model pentru elevii sai", a declarat Ionel Bungau, directorul CS "Crisul" Oradea.

Pavel Vancea avea 47 de ani, era casatorit si avea doi copii. Presedinte al clubului UAMT Universitatea Agora Oradea, Vancea a fost si antrenor secund al nationalei de karate traditional al Romaniei cu care a participat, in 2011, la a XX-a editie a Campionatelor Europene de karate traditional pentru seniori si juniori.

Totdata, Vancea a fost secretar al Asociatiei judetene de karate traditional, respectiv secretar al Asociatiei judetene "Sportul pentru toti".

Ca sportiv, Vancea a debutat in echipa de karate traditional a Romaniei in 1990, iar trei ani mai tarziu, in 1993, a devenit primul roman campion mondial de karate. In decursul anilor, sportivul si-a adjudecat mai multe titluri europene, dar si mondiale.

Ultima sa aparitie publica a fost in 14 ianuarie, cand a condus gala laureatilor clubului sportiv UAMT Universitatea Agora Oradea, desfasurata la Casa Tineretului din municipiu. Atunci, Vancea s-a plans de dificultatile financiare ale clubului. "2011 a fost un an greu din punct de vedere financiar. Nu stiu ce va fi in 2012, dar datoria noastra este sa privim inainte si sa facem totul la maxim", declara el atunci.