Reprezentantii lui Lucian Bute si Carl Froch (finalistul din SuperSix) se pusesera de comun acord pentru doua lupte in 2012, dar intelegerea a fost anulata de catre Showtime, televiziunea (cu care Bute are contract) dorind ca "Mister KO" sa se lupte cu un american. Variantele cele mai vehiculate in acest moment sunt Bernard Hopkins si Andre Ward).

Lucian Bute Foto: AGERPRES

Eddie Hearn (reprezentantul lui Froch) si Interbox (clubul de care apartine Bute) se intelesesera pentru doua intalniri: 14 aprilie (Montreal) si 4 august (Nottingham).

Planul a fost insa dat peste cap de catre Showtime, televiziunea americana cu care Lucian se afla sub contract. Astfel, oficialii postului de peste ocean vor ca Bute sa se lupte cu un sportiv american.

"Am negociat cu reprezentantii lui Bute pentru doua meciuri, ambele in 2012. Totul a decurs bine cu Interbox si chiar am pus la punct un contract pentru aceste dispute. Amandoi pugilistii vor sa se intalneasca, dar Showtime a intervenit si a cerut in mod special ca Lucian sa se bata cu un american. In aceste moment nu avem ce face, banii sunt la Showtime, ei pot decide. Cu toate ca intelegerea era pusa la punct, in acest moment nu se mai poate face nimic", a declaratEddie Hearn, managerul lui Carl Froch.

Cele mai vehiculate variante in acest moment sunt Bernard Hopkins si Andre Ward.

Lucian Bute: 30-0-0, 24 KO

Lucian Bute, prezentare:

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).