Concernul McDonald's va fi partener al Jocurilor Olimpice pana in anul 2020, dupa cum informeaza Reuters. Americanii au prelungit cu opt ani vechea intelegere, Comitetul International Olimpic incasand in urma noii intelegeri aproximativ 200 de milioane de dolari.

Jocurile Olimpice de la Londra (2012)Foto: Captura YouTube

McDonald's va fi restaurantul oficial al JO pana in 2020, conform contractului semnat la Innsbruck, in Austria. Lantul de fast-food-uri este unul dintre cei 11 sponsori majori ai Comitetului Olimpic International (CIO a incasat aproximativ 957 de milioane de dolari de la sponsorii sai principali cu ocazia intrecerilor de la Vancover (2010) si Londra (2012)).

"Suntem incantati sa anuntam ca McDonald's, partenerul nostru fidel de mai bine de 35 de ani, isi continua activitatea din domeniul Jocurilor Olimpice", a declarat Jacques Rogge, presedintele CIO.

Noua tranzactie va ajuta McDonald's sa isi promoveze si mai bine imaginea in economiile din Rusia (Sochi, 2016), Brazilia (Rio de Janeiro, 2016) si Coreea de Sud (Pyeongchang, 2018).

McDonald's este sponsor al Jocurilor Olimpice inca din anul 1976.

Atos Origin, Panasonic si Samsung si-au prelungit si ele contractul cu CIO pana la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016), in timp ce Coca-Coca, Visa, Omega, Dow, GE si Procter&Gamble au semnat pana in 2020.