Celebru in lumea boxului, Nikolai Valuev este in acest moment unul dintre cei care decid cum vor arata legile Rusiei (Nikolai a participat, vineri, la prima reuniune plenara a parlamentului, dupa ce a fost ales pe listele partidului Rusia Unita, condus de Vladimir Putin). Inainte de a-l invinge in 2009, David Haye a spus despre Valuev ca este "cea mai urata persoana pe care a vazut-o".

Nikolai ValuevFoto: AGERPRES

Fotografia il infatiseaza pe Valuez luand parte, vineri, la o sesiune plenara a Dumei de stat de la Moscova.

Palmaresul lui Valuev la profesionisti:

53 de partide, 50 de victorii (dintre care 34 prin KO), doua infrangeri si o remiza. David Haye l-a invins pe rus in data de 7 noiembrie 2009, moment in care Nikolai a pierdut centura de campion al greilor, versiunea WBA.

"Valuev este cea mai urata persoana pe care am vazut-o vreodata", a declarat David Haye, inainte de confruntarea cu pugilistul rus de la Nuremberg, Germania.

Alte exemple de sportivi-politicieni

Marat Safin, fostul lider al clasamentului ATP, a fost ales, in luna decembrie a anului 2011, parlamentar in Rusia (Duma de stat - camera inferioara a Parlamentulu rus).

Vitali Klitschko este si el un apropiat al politicii, pugilistul intentionand, conform presei din Ucraina, sa candideze la postul de primar al Kievului.

Valuev vs Haye: