Lucian Bute a fost ales sportivul anului 2011 in Quebec, informeaza presa canadiana. "Mister KO" a adunat 24% din voturi, romanul fiind urmat de patinatoarea Joannie Rochette (16%) si de hocheistul Sidney Crosby (14%). "M-am batut de trei ori la reteaua Showtime. In plus, mi-am indeplinit visul si mi-am aparat titlul in tara mea natala, Romania. Am invins un semifinalist al turneului Super Six (n.r. Glen Johnson). 2011 a fost perfect pentru mine", a declarat Bute.

Lucian Bute cu tricolorul RomanieiFoto: Reuters

"Sunt foarte multumit, asta arata ca oamenii din Quebec ma urmaresc si imi apreciaza munca. Faptul ca sunt personalitatea sportiva a anului imi ofera incredere si credibilitate. Multumesc tuturor celor care m-au votat. M-am batut de trei ori la reteaua Showtime. In plus, mi-am indeplinit visul si mi-am aparat titlul in tara mea natala, Romania. Am invins un semifinalist al turneului Super Six (n.r. Glen Johnson). Sunt foarte multumit de acest an si increzator pentru ce va fi in urmatorul an. 2011 a fost perfect pentru mine", a declarat Lucian Bute pentru presa canadiana, conform Mediafax.

Bute (24% din voturi) a fost urmat de patinatoarea Joannie Rochette (16%), de hocheistul Sidney Crosby (14%), de jucatorul de fotbal american Anthony Calvillo (9%) si de specialistul in arte martiale mixte Georges St-Pierre (7%). Novak Djokovic (liderul clasamentului ATP) a fost doar al 6-lea in ierarhie.

La sondaj au participat 1005 persoane din Quebec.