Cupa Federatiei Internationale de Schi: Remus Tudor a incheiat competitia gazduita de Norvegia pe locul sapte, sportivul din Romania acumuland 233 de puncte. Intrecerea a avut la start 47 de saritori din Norvegia, Germania, Suedia si Finlanda.

Remus TudorFoto: Hotnews

In varsta de 18 ani, Tudor (CSS Brasovia) s-a clasat pe locul 7, cu 233 de puncte si cu doua sarituri de 92 de metri fiecare. Romania a mai fost reprezentata in competitie de sportivii Eduard Torok (14 ani, CSS Dinamo Rasnov), Robert Tatu (15 ani, CS Dinamo) si Iulian Pitea (14 ani, CSS Dinamo Rasnov). Sportivii sunt pregatiti de antrenorul Florin Spulber.

"Remus Tudor a obtinut la Notodden cel mai bun rezultat al unui sportiv din afara tarii gazda. Aceasta performanta confirma faptul ca sportivul nostru este intr-o forma fizica si tehnica foarte buna. Stagiile de pregatire derulate in cadrul programului sunt foarte eficiente si am increderea ca vom avea parte de rezultate la fel sau poate chiar mai bune in aceasta iarna" - Florin Spulber, antrenorul sportivilor romani.

Competitia a fost castigata de Simen Grimsrud, din Norvegia (248,5 puncte) podiumul fiind completat de norvegienii Philip Sjoeen (241,5 puncte) si Tommy Lianes (239,5 puncte).

Concursul a avut loc pe o trambulina cu dimensiunea de 100 de metri si punctul de constructie la 90 de metri, saritura cea mai lunga fiind de 98 de metri (Simen Grimsrud, Norvegia).