Investitorii privati care se ocupa de realizarea infrastructurii Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014 (vor avea loc la Soci, in Rusia) intampina primele probleme importante, costurile de constructie fiind cu 300% mai scumpe decat era prevazut initial, informeaza presa rusa. Temerile investitorilor sunt acelea ca nu-si vor mai recupera niciodata banii cheltuiti.

Conform celor care se ocupa de infrastructura Jocurilor Olimpice, calculele financiare initiale au fost gresite, banii necesari finalizarii tuturor proiectelor fiind de trei ori mai multi.

In timp ce investitorilor privati le este teama ca nu-si vor mai recupera niciodata banii investiti, statul rus a precizat ca nu are nicio vina pentru majorarea substantiala a cheltuielilor. Cerintele suplimentare ale Comitetului Olimpic International au dat peste cap calculele initiale, au precizat oficialii rusi.

Cinci investitori se ocupa de proiectul "Soci 2014", inclusiv trei magnati rusi (Oleg Deripaska, Vladimir Potanin si Ahmed Bilalov). Dupa ultimele calcule, este nevoie de aproximativ 145 de miliarde de ruble pentru finalizarea proiectului (compania rusa de stat care se ocupa de finantarea lucrarilor a alocat doar 87,7 miliarde de ruble).