Aluziile fostului tenisman francez Yannick Noah, in opinia caruia sportul spaniol s-a dezvoltat atat de mult datorita dopajului (!), au starnit consternare si reactii virulente la Madrid: "E greu unui ignorant sa inteleaga boom-ul sportului spaniol", declara sec presedintele comitetului olimpic spaniol.

Noah a starnit furtunaFoto: www.yannicknoah.com

"Este iresponsabil si gelos", a afirmat presedintele federatiei spaniole de baschet, facand aluzie la faptul ca baiatul lui Noah a jucat in septembrie in finala campionatului european de baschet, pierduta de Franta contra Spaniei.

In fata unor asemenea reactii, ministrul francez al Sporturilor a prezentat scuze Spaniei: "Suntem si noi consternati de cuvintele domnului Noah".

Sambata, in cotidianul "Le Monde", Yannick Noah a publicat un comentariu pe marginea succeselor obtinute de sportivii spanioli in ultimul timp, sugerand ca acestia se dopeaza. "Sa oprim ipocrizia. Trebuie sa acceptam dopajul, astfel ca toata lumea sa aiba acces la potiunea magica", scrie Noah, in finalul unui articol care sustine ca in sportul de astazi, este dificil sa castigi, daca nu ai acces la aceasta "potiune magica".