Jamaicanul Usain Bolt si australianca Sally Pearson au fost declarati, sambata, la Monte Carlo, atletii anului 2011, informeaza Reuters. Bolt (dublu campion mondial la Daegu) si Sally (s-a impus in proba de 100 de metri garduri la CM) nu au avut rival in acest sezon competitional.

Sally Pearson si Usain Bolt Foto: Reuters

Bolt a cucerit aurul in probele de 200 metri si 4x100 de metri (Jamaica a reusit un nou record mondial) din cadrul CM de la Daegu, in timp ce la 100 de metri (proba sa favorita) a fost descalificat pentru start fals.

Jamaicanul si-a trecut in cont cel de-al treilea titlu de "cel mai bun atlet al anului" (2008, 2009 si 2011).

Sally a impresionat in 2011, sportiva reusind performanta de a se impune in 15 din cele 16 curse la care a luat parte. Pearson a castigat aurul la CM de la Daegu, in proba de 100 de metri garduri.

"Acest sezon a fost cu adevarat unul exceptional pentru mine. Am muncit mult, dar si rezultatele au fost pe masura", a precizat Usain Bolt la Monte Carlo.

"Cand vine vorba de tehnica mea, sunt putin mai perfectionista. Sunt constienta ca mai am multe lucruri de imbunatatit. Nu te simti cu adevarat implinit pana cand nu cuceresti aurul olimpic. Aceasta este tinta mea pentru 2012" - Sally Pearson.