Joe Frazier, fost campion mondial la categoria grea, a murit la varsta de 67 de ani. Fostul sportiv suferea de cancer la ficat, dupa cum au anuntat apropiati ai acestuia. Frazier a fost primul pugilist care a reusit sa-l invinga pe Muhammad Ali, in 1971, la Madison Square Garden, informeaza Mediafax.

Joe FrazierFoto: Reuters

Frazier fusese diagnosticat cu cancer in luna septembrie, dupa cum informeaza presa de peste ocean. Joe a ramas in istorie ca primul pugilist care a reusit sa-l invinga pe Muhammad Ali. Acest lucru s-a intamplat in 1971, la Madison Square Garden, decizia fiind unanima dupa 15 runde. Partida a fost supranumita "meciul secolului" (niciunul nu fusese invins).

Dupa acest episod, Frazier a pierdut in doua randuri contra lui Muhammad Ali, in anii 1974 si 1975.

Joe Frazier a fost campion mondial al greilor pentru prima data in anul 1970, dupa 29 de victorii consecutive (a trecut de Jimmy Ellis in cinci reprize).

Frazier (supranumit "Smoking Joe") a fost invins de George Foreman in 1973 (intr-o lupta pentru titlul mondial al greilor), Joe fiind trimis de sase ori la podea inainte ca lupta sa fie oprita.

Joe Frazier vs Muhammad Ali:

Joe Frazier vs Muhammad Ali: