​Lucian Bute isi va pune in joc (pe 6 noiembrie), pentru a noua oara, centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie, in fata lui Glen Johnson (semifinalist in SuperSix). Drepturile pentru meciul de la Quebec nu au fost achizitionate in Romania pana in acest moment, doua televiziuni fiind interesate de disputa. "Este urat ceea ce se intampla, lumea merita sa-l vada pe Lucian luptand. Bute a ajuns la Quebec, a fost primit ca un campion, iar toate biletele pentru meci au fost epuizate", a declarat Rudel Obreja intr-un interviu pentru HotNews.ro.

Rep: A achizitionat vreo televiziune din Romania drepturile tv pentru meciul lui Lucian Bute cu Glen Johnson?

Rudel Obreja: Din pacate, pana in acest moment nu. Interbox a prezentat oferta, iar televiziunile pot intra sau nu in lupta pentru transmiterea meciului. Exista unele discutii in acest moment, dar este mult sa spunem ca sunt negocieri. Este urat ceea ce se intampla, Lucian Bute este sportivul intregii tari, iar lumea merita sa-l vada luptand.

Rep: Care ar fi cauzele pentru care televiziunile nu sunt interesate de eveniment, este pretul de achizitie mai mare decat de obicei?

Rudel Obreja: Nu, pretul impus de Interbox nu este mai mare decat de obicei. In plus, ganditi-va ca televiziunile pot veni cu o contraoferta pentru Interbox, iar pretul final ar putea fi unul mai mic. Atata timp cat ele (n.r. televiziunile) nu isi manifesta un interes clar, lucrurile nu pot merge intr-o directie buna.

Rep: Puteti sa ne spuneti despre ce suma este vorba si care sunt televiziunile care doresc totusi sa transmita partida?

Rudel Obreja: Din pacate nu, nu sunt in masura sa ofer aceste informatii, nu ar fi corect fata de Interbox. Va repet, nu este o suma mai mare decat de obicei, important este doar ca televiziunile sa fie interesate. Nu ar fi corect sa divulg numele posturilor interesate, dar pot sa va spun ca au ramas in lupta doar doua.

Rep: Au fost implicate mai multe televiziuni in negocieri?

Rudel Obreja: La nivel de intentie, da, au fost implicate mai multe televiziuni. Insa e usor sa spui ca vrei sa transmiti, dar sa nu faci nimic in acest sens. Doar doua dintre ele arata ca isi doresc sa-l prezinte pe Lucian luptand cu Glen Johnson.

Rep: Cum comentati faptul ca TVR-ul nu este interesat de meciul lui Lucian Bute?

Rudel Obreja: Nu pot sa imi explic indiferenta lor. Motivatia TVR-ului este aceea ca nu isi pot scoate banii din acest eveniment. Ei gandesc acum precum o televiziune comerciala, ceea ce nu sunt. De asemenea, cineva din TVR ar trebui sa vina cu rapoartele financiare ale emisiunilor din grila, sa vedem daca ele sunt pe plus, sau doar meciul lui Bute ar fi pe minus. Sa nu uitam ca ei pierd milioane de euro doar din Champions League. Este curios ca au fost alaturi de Lucian la inceputurile carierei, cand era necunoscut, iar acum cand este campion l-au abandonat.

Rep: Care ar fi in acest moment noutatile din Canada?

Rudel Obreja: Lucian a ajuns ieri la Quebec (n.r. luni), este bine si a fost primit ca un adevarat campion. Lumea il iubeste, iar el stie acest lucru. Pregatirile au intrat in linie dreapta, urmeaza antrenamentul cu publicul de maine (n.r. miercuri), iar apoi conferinta de presa comuna. S-au vandut toate biletele, va fi un meci cu "casa inchisa". Trebuie mentionat faptul ca meciul lui Lucian a fost organizat din bani publici canadieni, primarul din Quebec fiind cel care a insistat ca Bute sa lupte in Quebec.

Rep: In cazul unei victorii cu Glen Johnson, ce urmeaza pentru Lucian Bute anul viitor?

Rudel Obreja: Cu siguranta va urma un meci cu invingatorul din SuperSix. Lucian si pugilistul care se va impune in respectivul turneu au un contract semnat in acest sens. Este pasul pe care Bute il asteapta de ceva timp.

Rep: Andre Ward sau Carl Froch? Pe cine vedeti favorit?

Rudel Obreja: Va fi un meci foarte interesant, intre doi sportivi de mare clasa si de stiluri diferite. Lupta se va da intre tehnicitate si forta, eu il vad invingator pe Ward, dar la acest nivel orice este posibil.

  • "Sunt pregatit de marea lupta. Dupa cum stiti, m-am pregatit intens in ultima perioada, iar in acest moment ma simt increzator in fortele mele. Simt, in sfarsit, ca fac parte din marele SuperSix cu ocazia acestui meci cu Glen. Voi boxa impotriva unui sportiv care se bucura de o foarte mare credibilitate. Daca voi invinge categoric (nr. inainte de limita), atunci imaginea mea se va imbunatati. Glen Johnson stie multe dintre secretele boxului, dar cu toate acestea sper sa-l opresc. Vreau sa ma impun in fiecare repriza" - Lucian Bute.
  • "Bute este un nume mare in boxul mondial, il respect, imi este prieten, dar voi face tot ce este posibil pentru a-i lua centura. De aceasta data va fi o lupta adevarata, il cunosc bine din reprizele de sparring. Ii cunosc bine punctele slabe, sper sa fiu capabil sa profit de ele. Sunt cel mai bun adversar de pana acum al lui Lucian, de asta sunt sigur. Are un stil destul de dificil pentru multi dintre pugilisti, dar l-am studiat destul de bine" - Glen Johnson.

Lucian Bute: 29-0-0, 24 KO

Glen Johnson: 51-15-2, 35 KO

Lucian Bute, prezentare:

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 29 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea) si in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra).