Echipa feminina de spada a Romaniei a castigat titlul mondial dupa o finala de infarct contra Chinei, scor 27-26. "Am gresit inca o data bine, iar orice vom face in viitor, in afara locului 1, va fi perceput drept dezamagitor. Speram ca Mondialele au reprezentat doar o incalzire pentru Jocurile Olimpice", au declarat, la sosirea in tara, campioanele mondiale Simona Alexandru si Ana Maria Branza.

Anca Maroiu, Simona Alexandru, Ana Maria Branza si Loredana Iordachioiu DinuFoto: AGERPRES

"Am bine inca o data, iar acum orice vom face in viitor, in afara locului 1, va fi perceput drept dezamagitor. Norocul a fost de partea noastra, suntem favorite la Jocurile Olimpice de la Londra, dar nu stiu ce se poate intampla. Eu voi fi multumita si daca vom luat argint" - Ana Maria Branza, la intoarcerea in tara.

"Cine nu risca, nu castiga. Nu stiu daca eu trebuie sa le dau fetelor o bere sau ele mie. A fost o presiune imensa pe umerii nostri, dar acest aspect ne-a montat. Consider ca si europenele si mondialele au reprezentat o incalzire pentru JO. Mi-am zis ca nu putem avea aceeasi soarta la individual, la ultima tusa. Azi ne uitam una la alta si ne spuneam ", a declarat Simona Alexandru, conform Mediafax.

Echipa Romaniei, campioana mondiala la spada, a fost formata la turneul final de la Catania din urmatoarele jucatoare: Anca Maroiu, Ana Maria Branza, Simona Alexandru si Loredana Dinu.