Lucian Bute a intrat in linie dreapta cu pregatirea meciului din data de 5 noiembrie (impotriva lui Glen Johnson), "Mister KO" tragand din greu la antrenamente. "Sper ca pana la urma cineva din Romania sa transmita meciul meu. Lupt pentru romani, ma deranjeaza ca in tara nu imi este recunoscuta valoarea", a precizat campionul mondial IBF, categoria supermijlocie.

Lucian ButeFoto: HotNews / Dan Popescu

Este la capacitate maxima

"Multumesc lui Dumnezeu, sunt bine! Nu ma tine nimic. Ma pot antrena la capacitate maxima. Acesta e un amanunt extrem de important. Atunci cand ai probleme de sanatate, esti accidentat, nu poti da la antrenamente suta la suta. Dai, sa zicem, doar 70-80 la suta".

Psihicul, foarte important in box

"Intrebarile care te pot omori inainte de meci: Si esti gata cu psihicul... Psihicul e atat de important ca pugilist. Putini stiu asta".

Ar fi putut face orice sport

"Cred ca as fi putut practica orice sport. Nu conteaza daca ar fi fost unul de echipa, m-as fi descurcat, sunt sigur. Imi plac mai mult disciplinele individuale, asa cum e boxul. Urc in ring si stiu ca sunt singur, ca totul depinde de mine. Cand esti in echipa, apar discutii, depinzi de altii".

Isi doreste ca partida sa fie transmisa in Romania

"Sper, insa, pana in ultima clipa ca meciul sa fie transmis in Romania. Stiu ca multi romani vor sa ma vada, chiar daca ora va fi care va fi in Romania. Lumea se trezeste pentru Lucian Bute, iar Lucian Bute lupta pentru romani".

Vrea sa mai boxeze in Romania

"Stiti cat de important este cand ma gandesc si stiu ca in tara mea lumea s-a trezit si este alaturi de mine la meciurile de peste Ocean? "Showtime", care are drepturile de transmisie asupra meciurilor mele, are 20 de milioane de abonati. Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi in Canada, din punct de vedere al mediatizarii, in saptamana premergatoare meciului. Daca un om din Romania, ca e politician sau om de afaceri, vrea sa organizeze o alta gala de box, iar conditiile pentru toata lumea sunt bune, vin din nou cu placere".

Nu este apreciat in tara

"Ma deranjeaza ca nu imi e recunoscuta valoarea in Romania. Nu ma deranjeaza atunci cand un nimeni vorbeste despre astfel de subiecte. De ce oamenii de la "Showtime", de la site-urile americane si de la multe altele se lupta pentru meciurile mele? Daca nu aveam valoare, daca adversarii mei nu aveau valoare, ma mai baga cineva in seama? Eu imi vad insa de treaba. Muncesc, ma bat. Poate intr-o zi o sa pierd. Asta e viata, nu e un capat de tara", a declarat Lucian Bute pentru Evenimentul Zilei.

Lucian Bute: 29-0-0, 24 KO

Glen Johnson: 51-15-2, 35 KO

Lucian Bute, prezentare: 1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 29 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea) si in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra).