Un alergator care a terminat al treilea un maraton desfasurat in nordul Angliei ("Kielder Marathon") a recunoscut, dupa ce a fost vazut de mai multi trecatori, ca a trisat. Rob Sloan a luat autobuzul cateva statii si a revenit pe traseu cu putin timp inainte de final (a incheiat cu timpul de 2:51:00). Organizatorii l-au descalificat in cele din urma, iar trisorul si-a cerut scuze pentru fapta sa.

A trisat pentru a incheia cursa pe podiumFoto: Reuters

Dupa ce s-a plimbat cu mijlocul de transport in comun, Rob a asteptat dupa un copac momentul oportun pentru a reveni pe traseu. Planul i-a reusit, a fost felicitat si recompensat pentru locul trei obtinut, dar din pacate pentru el a fost vazut de unii dintre spectatorii competitiei.

"Confirmam descalificarea alergatorului Rob Sloan, cel care initial terminase cursa pe trei. A precizat ca a trisat luand autobuzul pentru a termina pe podium", au precizat organizatorii intr-un comunicat de presa.

"Domnul Sloan (nr. - cel care a luat autobuzul) a recunoscut ca a trisat si si-a cerut scuze pentru confuzia pe care a realizat-o", a declarat directorul competitiei, Steve Cram.

"Am ramas uimit cand am aflat ca am incheiat cursa pe locul patru. Cum pe patru? Cine a fost al treilea? Am intrebat eu imediat dupa cursa...L-am vazut pe Rob Sloan (nr. - trisorul) cum da interviuri si cum spune ca ar fi putut sa faca mai mult. L-am intrebat daca m-a depasit, iar el mi-a raspuns cu nonsalanta ", a precizat Steven Cairns, adevaratul ocupant al locului al treilea.