Aflat in cantonament la Miami, Lucian Bute a discutat cu presa canadiana despre meciul cu Glen Jonhson (din 5 noiembrie), dar si despre partidele pe care le doreste in 2012. "Contra cui trebuie sa boxez pentru a obtine mai multa credibilitate? Criticile se vor termina in 2012 cand vreau sa lupt impotriva castigatorului finalei SuperSix", a precizat cel supranumit "Mister KO".

Lucian ButeFoto: HotNews.ro

Il cunoaste bine pe Glen Johnson

"M-am antrenat de multe ori cu el, insa un meci cu el va fi diferit si cu siguranta ca va fi surprins. Ar trebui sa fie un meci foarte greu. El a luptat cu pugilisti mari precum Chad Dawson si Tavoris Cloud. Daca ne uitam la palmaresul sau si la experienta, pot spune ca aceasta va fi cea mai mare provocare pentru mine pana acum. Totusi, vom vedea pe 5 noiembrie daca va fi cu adevarat cea mai mare provocare sau nu", a declarat Bute, citat de boxingscene.com (conform Mediafax).

"Obiectivul meu pe 5 noiembrie este sa câstig meciul. Sa câstig fiecare runda, toate cele 12 runde si sa parasesc ringul campion mondial. Acesta este obiectivul meu. Sunt foarte concentrat pe acest meci si mesajul meu pentru ceilalti este: «Vin»" - Lucian Bute, conform fightnews.com.

Vrea sa lupte cu invingatorul din SuperSix

"Nu am ce sa comentez. Eu sunt boxer, ma antrenez in sala. Promoterii mei se ocupă de negocieri, deci nu stiu ce s-a intamplat. Astept meciuri mari, sunt inca aici pentru toata lumea. Nu stiu cand o sa lupt cu Kessler si Pavlik. Poate anul viitor.

Nu cunosc solutia pentru a scapa de critici. Contra cui trebuie sa boxez pentru a obtine mai multa credibilitate? Criticile se vor termina in 2012 cand vreau sa lupt impotriva castigatorului finalei SuperSix. Apoi, sper ca Mikkel Kessler nu se va mai da la o parte. Nu e vina mea ca s-au intamplat toate astea. Johnson e un adversar redutabil, iar lumea va vedea acest lucru", a completat Bute pentru presa canadiana, conform gsp.

Lucian Bute: 29-0-0, 24 KO

Glen Johnson: 51-15-2, 35 KO

Lucian Bute, prezentare: 1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 29 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea) si in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra).

Vezi aici cum se antreneaza Lucian Bute: