Asociata Internationala de Box Amator (AIBA) a anuntat, vineri, ca sportivii romani pot participa la Campionatele Mondiale de Box de la Baku (competitia va incepe pe 22 septembrie), cu toate ca Federatia Romana de Box a fost dezafiliata. "Au acceptat ca pugilistii sa boxeze sub steagul AIBA, iar delegatia sa fie condusa de un reprezentant al COSR. Ne-au atentionat ca este ultima oara cand accepta acest compromis", a precizat Ioan Dobrescu, secretar general al COSR.

Rudel ObrejaFoto: AGERPRES

"Au acceptat ca sportivii sa boxeze sub steagul AIBA, iar delegatia sa fie condusa de un reprezentant al COSR. Ne-au atentionat ca este ultima oara cand accepta acest compromis. Noi ne-am asumat din nou rolul de mediatori si ne-am gandit in primul rand la sportivi" - Ioan Dobrescu, secretar general COSR, conform Prosport.

In data de 6 septembrie, AIBA a dezafiliat Federatia Romana de Box, dupa un conflict cu Rudel Obreja (presedintele FRB).

"Stiam ca se va ajunge aici. Stiti ce a raspuns joi AIBA la TAS, cand a fost somata sa prezinte un punct de vedere vizavi de dezafilierea noastra? Ca nu este deocamdata de competenta TAS sa judece o astfel de speta, pentru ca decizia nu este definitiva si ca trebuie mai intai validata sau invalidata de Congres. Pai daca nu este definitiva de ce a intrat in vigoare imediat, incepand cu 6 septembrie? Nu puteau sa nu ne accepte la Mondiale. Sa-i vad acum pe toti aceia care spuneau ca Obreja ne lasa fara boxeri la Mondiale si la Olimpiada. Voi continua sa ma bat cu ei si ii voi invinge la TAS", a precizat Rudel Obreja.