Federatia Romana de Box a fost dezafiliata, incepand de marti, de catre AIBA (Federatia Internationala de Box Amator), informatia fiind confirmata de catre COSR (Comitetul Olimpic si Sportiv Roman). Aceasta decizie se traduce prin faptul ca niciun sportiv roman nu poate concura la competitiile desfasurate sub egida AIBA (Campionate Europene si Mondiale).

Rudel ObrejaFoto: Agerpress

Pugilistii romani nu mai au drept de participare la turneele finale europene si mondiale. In perioada 22 septembrie - 10 octombrie, la Baku (Azerbaijan) va avea loc Campionatul Mondial de Box, competitiei unde in acest moment Romania nu are voie sa participe.

Decizia AIBA vine dupa ce FR de Box nu a organizat, in data de 31 august, alegeri pentru stabilirea unui nou presedinte al forului, dupa ce Rudel Obreja a fost suspendat de catre federatia internationala pentru cinci ani.

"Este o veste trista, pentru ca ne determina pe noi, cei care am preluat pregatirea boxerilor, sa le intrerupem finanţarea. Nu putem baga bani in ceva ce nu are finalitate. Mai exista o speranta pentru ei cu turneul de calificare" - Ioan Dobrescu, secretar general COSR, conform gsp.

Citeste si: Octavian Morariu: Daca Rudel Obreja nu demisioneaza pana la 1 septembrie, boxerii romani risca sa nu participe la JO de la Londra

Vezi aici povestea suspendarii lui Rudej Obreja.