Novak Djokovic isi traieste din plin clipa de glorie pentru care a muncit: a castigat in premiera Wimbledon-ul si a ajuns pe locul intai in clasamentul ATP. "Sunt nascut sa fiu campion. Traiesc pentru tenis si am munci mult pentru a ajunge aici. Intotdeauna m-am gandit ca am calitatile necesare pentru a-i invinge pe Federer si pe Nadal", a precizat sarbul.

Novak Djokovic Foto: Reuters

"Mi-as dori sa va spun tot ce simt, dar este foarte greu sa-mi gasesc cuvintele. Mi-am indeplinit obiectivul de o viata, visul meu a devenit realitate. Am trait toate aceste senzatii in doar trei zile. Este cea mai frumoasa zi din cariera mea, cea mai puternica emotie pe care am simtit-o vreodata pe terenurile de tenis.

Traiesc pentru tenis si de aceea m-am pregatit atat de dur in toti acesti ani. Acum, in sfarsit a venit si recompensa. Vreau sa savurez momentul, sa profit de aceasta bucurie.

Majoritatea jucatorilor considera Wimbledon-ul turneul cel mai important, iar eu am fost in masura sa-l castig. Am facut cel mai bun meci al carierei mele pe iarba pentru a ajunge in posesia trofeului", a declarat Novak Djokovic, conform Agerpres.

A invatat de la Federer si Nadal

"Nadal si Federer sunt jucatori extraordinari, au dominat tenisul in ultimii cinci ani si au castigat aproape toate turneele de Grand Slam. Adesea a fost frustrant pentru mine, dar a trebuit sa am rabdare si sa invat de la ei. Trebuia sa progresez, sa devin mai bun, atat ca jucator, cat si ca persoana, pentru a gasi modalitatea de a face fata presiunii si asteptarilor.

Intotdeauna m-am gandit ca am calitatile necesare pentru a-i invinge pe cei doi. Vreau sa revin aici ca sa castig si alte titluri, pentru ca sunt nascut sa fiu campion si sa castig turnee de Grand Slam. Eu cred ca si victoria obtinuta in Cupa Davis mi-a dat mai multa incredere in capacitatile mele, m-a ajutat sa-mi pierd frica. Sunt cele mai frumoase momente de pe terenul din tenis, Wimbledon si Cupa Davis", a conchis noul lider din ierarhia ATP.

Novak Djokovic a cucerit de-a lungul timpului trei turnee de Grand Slam: Australian Open (2008, 2011), Wimbledon (2011). Din data de 4 iulie 2011, sarbul este numarul unu in ierarhia ATP.