Rafael Nadal a pierdut a cincea finala consecutiva din 2011 in fata lui Novak Djokovic, ultimul succes al sarbului inregistrandu-se la Wimbledon. In plus, ibericul a fost detronat si din fruntea clasamentului ATP. "Cum vad eu lucrurile: daca cineva este mai bun decat tine, nu-ti ramane decat sa recunosti asta si sa incerci sa muncesti mai mult pentru a schimba ceva", a declarat Nadal.

Rafael Nadal, dezamagit dupa inca o infrangere cu DjokovicFoto: Reuters

"Cel mai greu moment din cariera mea a fost cel din 2010, atunci cand am fost nevoit sa abandonez de la Australian Open. Dupa ce am jucat opt finale in acest an si dupa ce am castigat Roland Garros-ul nu consider ca am avut un sezon slab. Cu siguranta nu este cea mai grea infrangere a mea.

In ultimele cinci intalniri (nr. cu Djokovic) nu a fost sa fie, dar voi incerca cu siguranta a sasea oara. Daca nici sase nu vine cu o schimbare, atunci il voi astepta pe sapte. Acesta este spiritul sportului.

Cum vad eu lucrurile: daca cineva este mai bun decat tine, nu-ti ramane decat sa recunosti asta si sa incerci sa muncesti mai mult pentru a schimba ceva. Trebuie sa astepti sa-ti vina momentul.

Anul trecut am castigat trei turnee de Grand Slam, insa stiam ca nu am cum sa mentin acest nivel la nesfarsit. Probabil nici nivelul lui Novak din acest moment nu va fi la nesfarsit. Eu voi fi acolo, pregatindu-ma si asteptand sa-l bat inca o data", a declarat Rafael Nadal dupa finala pierduta la Wimbledon.

Rafael Nadal a pierdut ultimele cinci intalniri directe cu Novak Djokovic, toate in finale de turnee (in 2011).

20 martie (Indian Wells)/ Nadal vs Djokovic 1-2 (6-4, 3-6, 2-6)

3 aprilie (Miami)/ Nadal vs Djokovic 1-2 (6-4, 3-6, 6-7)

8 mai (Madrid)/ Nadal vs Djokovic 0-2 (5-7, 4-6)

15 mai (Roma)/ Nadal vs Djokovic 0-2 (4-6, 4-6)

3 iulie (Wimbledon)/ Nadal vs Djokovic 1-3 (4-6, 1-6, 6-1, 3-6).