Rafael Nadal si Novak Djokovic se intalnesc duminica intr-una din cele mai asteptate finale la Wimbledon: spaniolul este numarul 1 ATP, celalalt va fi urmatorul lider mondial, incepand chiar de luni. O finala pe care tenisul o astepta la Roland Garros, dar vine la Londra - pe zgura pariziana, seria formidabila a lui Nole a fost intrerupta de o seara magica a lui Federer.

Nadal, deja de 2 ori campion la Londra, a pierdut ultimele 4 intalniri directe cu sarbul, insa stie si o alta versiune a statisticii: a castigat toate cele 5 meciuri sustinute cu Djokovic, in turnee de Grand Slam.

"Stiu ca am pierdut multe jocuri cu Nadal si Federer in turnee de Grand Slam. Astazi, sunt pregatit sa castig asemenea intalniri" - Novak Djokovic.

Istoria tenisului ofera o coincidenta: Nadal este in situatia in care se gasea Pete Sampras, in 1999 - inaintea finalei, stia ca adversarul sau (Andre Agassi) ii va lua oricum pozitia de lider ATP. Sampras a castigat acel trofeu, lucru pe care si-a doreste si Nadal, aflat in cautarea celui de-al 11-lea titlu de Grand Slam din palmares.

"E prea departe sa ma gandesc la recordul de 16 trofee, al lui Federer. In primul rand, cred ca Roger va mai castiga cateva. Apoi, tot ceea ce vad cand intru in camera mea, sunt cele 10 trofee pe care le-am castigat. Nu vad nici 11, nici 12... Nu este obiectivul meu sa fac 16!", spune Nadal, inaintea finalei cu Djokovic.