Campioana en-titre la Wimbledon, americanca Serena Williams, sustine ca atata ea, cat si sora ei, Venus, sunt discriminate de catre organizatorii competitiei londoneze, fiind obligate sa joace pe terenul al doilea si nu pe una dintre arenele principale. Fostul lider mondial si-a sustinut declaratia aratand ca principalii favoriti din competitia masculina nu sunt mutati niciodata pe alte arene.

Serena Williams, suparata pe organizatorii de la WimbledonFoto: Reuters

Dupa ce a castigat in trei seturi in fata romancei Simona Halep, Serena Williams i-a acuzat pe organizatorii de la Wimbledon ca o discrimineaza pe ea, dar si pe sora ei Venus, programand meciurile lor pe Terenul 2. Venus a fost programata pe acest teren in primul tur, in timp ce Serena in tutul al doilea. De asemenea, anult trecut, in ziua in care Regina Angliei a venit la Wimbledon si a asistat la meciurile de pe Centre Court, Serena a jucat pe terenul al doilea.

"Le place sa ne puna sa jucam pe Terenul 2, pe mine si pe Venus, din nu stiu ce motiv. Nu mi-am dat seama care este motivul. Poate intr-o buna zi voi afla", a declarat Serena.

Pana acum, principalii favoriti de la masculin au fost programati doar pe Centre Court sau Terenul 1, de aceea Serena Williams crede ca nu este tratata cu respect, asa cum merita. "Ei (Nadal, Djokovic, Federer si Murray) nu sunt mutati niciodata pe alte terenuri. De fapt Venus si cu mine avem mai multe victorii la Wimbledon decat foarte multi jucatori de aici nu numai la simplu, ci si la dublu. Nu vreau sa fac din tantar armasar, dar cred ca la un moment dat ar trebui", a adaugat fostul lider mondial.

Surorile Williams au castigat noua din ultimele 11 trofee de la Wimbledon si dorinta lor de a juca pe arenele principale este considerata justa si de Stacey Allaster, presedintele circuitului WTA: "Serena Williams e cvadrupla campioana la Wimbledon, este campioana en-titre si detinatoarea a 13 titluri de Grand Slam. Ii inteleg dezamagirea".

All England Club a negat insa ca discrimineaza jucatorii: "Cu siguranta nu exista intentie in a favoriza un jucator sau altul. Suntem siguri ca cei 4.000 de spectatori de pe terenul al doilea au fost incantati sa o vada pe campioana castigand".

In editia de anul trecut, Venus Williams si-a aratat nemultumirea ca a fost programata pe terenul al doilea intarziind zece minute la meciul din turul al patrulea. Suporterii au huiduit-o in momentul cand a sosit in sfarsit pe teren, insa americanca s-a aparat sustinand ca nu stia care e procedura Terenului 2, adaugand ca ea astepta ca cineva sa vina si sa o duca pe teren.