​A pierdut finala de la Roland Garros, dar jocul aratat pe zgura pariziana a fost de un inalt nivel. Roger Federer se simte bine din punct de vedere fizic si psihic, iar urmatorul obiectiv este sa castige la Wimbledon. "Partidele cu Nadal sunt intotdeauna speciale, cred ca publicul a avut ce sa vada. Cred ca mai am multe de oferit tenisului", a precizat elvetianul. "Este o onoare pentru mine sa egalez recordul lui Bjorn Borg, Roger Federer este un jucator extraordinar", a replicat Nadal.

Federer si Nadal, eliminare "la brat" Foto: Reuters

"Este o onoare pentru mine sa fiu la egalitate cu Bjorn Borg in ceea ce priveste victoriile de la Roland Garros. Nu sunt cel mai bun jucator din istoria tenisului, dar sunt mandru ca ma aflu printrei acestia.

Roger a avut ghinion in primul set, iar dupa aceasta a revenit fantastic in al doilea. Am crezut la 4-2 ca totul este in favoarea mea, dar m-a contrazis prin jocul sau. Cand Federer joaca la un asemenea nivel, adversarului nu-i raman prea multe de facut pe teren.

Nu am facut altceva decat sa astept momentul potrivit, am incercat sa-l pun in dificultate in fiecare situatie. A fost un moment foarte important cand am revenit de la 0-40 pe serviciul meu. Dupa acel moment m-am descatusat", a declarat Rafael Nadal.

"Nu am foarte multe sa-mi reprosez, cred ca am jucat destul de bine. Ideea este ca daca nu profiti de fiecare oportunitate, Rafael te taxeaza prompt pe aceasta suprafata. Intotdeauna am incercat sa dictez ritmul, pentru ca doar asa pot sa-l inving. Daca joc bine, imi iese treaba si il inving. Daca apar greselile, atunci el castiga. Asa s-a intamplat si duminica.

Cred ca eu si Rafa am practicat un tenis frumos, cu un nivel destul de ridicat, iar publicul a avut ce sa vada. Sunt incantat de modul cum am jucat in aceasta finala si de turneu in general. In mod normal, trebuie sa fii putin dezamagit dupa ce pierzi un turneu de Grand Slam, dar astazi simt prea putin acest lucru.

Ma simt foarte bine din punct de vedere psihic si sunt increzator in legatura cu ceea ce mai pot oferi tenisului. In acest moment, prioritatea mea este sa castig la Wimbledon. Este un turneu special pentru mine", a precizat Roger Federer.

"A fost foarte complicat acest turneu. Rafa a jucat destul de slab in primele trei tururi. I-am spus atunci: nu poti castiga turneul jucand in acest fel, trebuie sa fii putin mai relaxat. Daca vei castiga sau vei pierde, lucrurile nu se schimba cu nimic. Roger (nr. Federer) a facut un turneu superb, a aratat ca este un jucator care poate invinge pe oricine", a precizat Tony Nadal, unchiul si antrenorul lui Rafael Nadal.

Citeste si Roland Garros Rafael Nadal - Roger Federer 7-5, 7-6(3), 5-7, 6-1/ Greu de ucis 6