Sorana Carstea a fost eliminata de la Roland Garros dupa ce a pierdut, scor 6-2, 6-2, partida cu Na Li din turul trei al competitiei pariziene. Chinezoaica a fost mult prea puternica pentru Sorana, numarul sapte mondial dominand meciul de la un capat la altul. Odata cu infrangerea Soranei, Romania a ramas fara reprezentante in turneul de simplu feminin.

Sorana CarsteaFoto: Reuters

Sorana Carstea si-a pierdut serviciul inca din primul game al disputei cu Na Li, chinezoaica impunandu-se in special datorita greselilor nefortate ale jucatoarei noastre.

Numarul sapte mondial a returnat din aproape toate situatiile, iar al doilea break a venit oarecum firesc. Scorul a capatat proportii: 4-0 si 5-1, iar setul a fost castigat de catre Li cu 6-2 dupa 31 de minute de joc.

Setul al doilea a inceput cu trei game-uri castigate contra seviciului, doua dintre ele fiind reusite de catre Li. Cu un stil mult mai agresiv si mai precis, jucatoarea din China s-a distantat la 3-1, iar mai apoi la 4-1 cu Sorana la serviciu.

Carstea nu a gasit raspuns pentru loviturile plasate ale asiaticei, iar setul a fost castigat de Li cu un categoric 6-2. Sorana nu a putut fi constanta in evolutie, jucatoarea din Romania alternand loviturile superbe cu greselile nefortate.

Dupa eliminarea Soranei, Romania a ramas fara reprezentante in turneu de simplu feminin.

Statistica partidei Na Li - Sorana Carstea:

Asi: 0-1

Duble greseli: 1-1

Puncte castigate cu primul serviciu: 75%-52%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 64%-38%

Greseli nefortate: 15-17

Puncte castigatoare: 61-38

Cel mai puternic serviciu: 169 km/h - 173 km/h.