Favorita numarul 27 de la Roland Garros, Alexandra Dulgheru a fost eliminata in turul al doilea al competitiei de catre compatrioata sa, Sorana Cirstea. Dulgheru a salvat doua mingi de meci, insa Cirstea a transformat a treia ocazie avuta si s-a impus in duelul romanesc de la Open-ul Francez in minim de seturi, scor 6-2, 7-5. Cel mai bun rezultat de la Roland Garros al Soranei Cirstea a fost in 2009, atunci cand a atins faza sferturilor de finala.

Sorana Cirstea, in turul al treilea la Roland GarrosFoto: Reuters

Partida dintre cele doua romance a inceput cu un game disputat pe serviciul Soranei Cirstea. Alexandra Dulgheru a obtinut o sansa de break, insa Cirstea a anulat-o, a obtinut avantajul si si-a castigat game-ul: 1-0. Dulgheru a cedat doua puncte pe propriul serviciu, dar a transformat prima minge de game avuta si a egalat la 1. Cirstea si-a castigat serviciul (2-1), pentru ca in urmatorul game sa obtina doua sanse de break. Sorana a transformat prima minge, a facut break si s-a desprins la 4-1.

Cirstea a reusit un nou retur bun in game-ul urmator, obtinand din nou doua sanse de break. Dulgheru a salvat-o pe prima, dar Cirstea a fructificat a doua sansa (5-1). Favorita numarul 27 a competitiei, Dulgheru a obtinut doua mingi de break in urmatorul game. Cirstea le-a anulat, egaland la 40, dar Alexandra a obtinut avantajul si a amanat finalul primului set (5-2). Dulgheru nu a putut sa-si castige insa game-ul pe propriul serviciu si Cirstea a incheiat setul intai dupa 45 minute de joc: 6-2.

Dulgheru si-a creat doua sanse de break in debutul setului secund, insa nu a putut transforma niciuna si Cirstea si-a castigat serviciul: 1-0. Alexandra a reusit sa transforme mingea de break avuta in game-ul al treilea si, dupa ce si-a castigat serviciul, s-a distantat la doua game-uri (3-1). Sorana a anulat insa break-avantajul in game-ul al saselea, egaland la 3. Cirstea a salvat doua mingi de break in urmatorul game si a trecut din nou la conducerea partidei: 4-3. Dulgheru a facut break-ul in game-ul al noualea (5-4), insa nu a reusit sa incheie setul in game-ul urmator, cedandu-si serviciul (5-5).

Dulgheru a salvat o minge de meci la 6-5, a obtinut avantajul insa Cirstea a restabilit egalitatea. Sorana Cirstea a obtinut a doua minge de meci, dar nici de aceasta data nu a reusit sa inchida meciul. A treia oara a fost cu noroc pentru Cirstea, care a reusit break-ul si s-a impus cu 7-5, calificandu-se in turul al treilea la Roland garros, acolo unde o va intalni pe a sasea favorita a competitiei, chinezoaica Na Li (China).

Alexandra Dulgheru a participat, joi, si in proba de dublu. Alaturi de Magdalena Rybarikova (Slovacia), romanca a trecut, in turul al doilea, de a zecea pereche favorita din competitia feminina, formata din chinezoaicele Shuai Peng si Jie Zheng, scor 3-6, 6-3, 6-1.

Victor Hanescu, jucator ce miercuri a abandonat in fata lui Novak Djokovic, a pierdut prin abandon si meciul de dublu. Alaturi de cehul Martin Damm, Hanescu a abandonat la scorul de 6-3, 1-1 in favoarea spaniolilor Marc Lopez/ David Marrero, favoriti numarul 13.

Statistica partidei Cirstea - Dulgheru:

Durata: 1 ora si 44 minute

Asi: 1 - 0

Duble greseli: 0 - 3

Greseli nefortate: 26 - 33

Puncte castigate pe primul serviciu: 27/44 (61%) - 20/41 (49%)

Puncte pe al doilea serviciu: 16/32 (52%) - 10/22 (45%)

Puncte castigate pe retur: 33/63 (52%) - 33/76 (43%)

Mingi de break castigate: 6/10 (60%) - 3/10 (30%)

Puncte castigate la fileu: 8/13 (62%) - 6/14 (43%)

Total puncte castigate: 76 - 63