A avut nevoie de 5 seturi pentru a ajunge in turul II de la Roland Garros dupa o partida maraton contra lui John Isner. Rafael Nadal a comis multe erori nefortate impotriva americanului, lucru recunoscut chiar de catre iberic la finalul disputei. "Am comis unele greseli pe care in mod normal nu aveam voie sa le fac. De-a lungul unei cariere de sportiv ai momente bune, dar si momente mai putin reusite. Trebuie sa fac unele schimbari in jocul meu", a declarat Rafa.

Rafael Nadal Foto: Reuters

"Am fost destul de aproape de o eliminare, chiar din primul tur. Este adevarat. Nu am putut sa gasesc o modalitate de a face break, John (nr. Isner) a servit foarte bine. Au fost momente dificile, dar pana la urma am reusit sa o scot la capat. Am comis unele greseli pe care in mod normal nu aveam voie sa le fac. De-a lungul unei cariere de sportiv, ai momente bune, dar si momente mai putin reusite. Trebuie sa fac unele schimbari in jocul meu", a fost de parere liderul mondial din tenisul de camp masculin.

"Trebuie sa accept faptul ca am unele lucruri pe care trebuie sa le imbunatatesc. E nevoie de multa rabdare pentru a elimina problemele existente. De opt ani de zile sunt pe primele doua pozitii mondiale, intr-o lupta continua pentru a apara puncte. Este o presiune destul de mare, dar incerc sa trec cat mai usor peste acest stres. Am nevoie sa fiu cat mai agresiv, doar atacand pot castiga", a mai spus Nadal.

Dupa 6-4, 6-7(2), 6-7(2), 6-2, 6-4 in fata lui Isner, Nadal il va intalni pe Pablo Andujar (locul 48 mondial ATP) in turul doi de la Roland Garros.