Finalist de doua ori la Mastersul de la Roma, elvetianul Roger Federer nu a reusit sa treaca la editia din acest an de faza optimilor, fiind eliminat in trei seturi de francezul Richard Gasquet. Dezamagit de modul in care a gestionat finalul meciului, Federer priveste insa partea plina a paharului: va avea cateva zile in plus pentru a se odihni, inainte de a incepe pregatirea pentru Roland Garros.

Roger Federer, eliminat in optimi la RomaFoto: Reuters

Dupa un meci de doua ore si 20 de minute, Roger Federer a parasit turneul de la Roma, Richard Gasquet castigand pentru a doua oara in cariera sa in fata elvetianului, scor 4-6, 7-6(2), 7-6(4).

"Am avut multe sanse, dar nu am putut face diferenta. E ghinion. Am jucat bine, insa spre final nu am mai facut-o si este dezamagitor. Parea ca pot castiga meciul in doua seturi, dar dupa am cazut putin. Apoi eram convins ca pot sa castig al treilea set, dar trebuie sa recunoastem si meritele lui Gasquet, care a facut un meci mare. Cred ca nu ar fi trebuit sa pierd acest meci si de aceea e suparatoare aceasta eliminare", a declarat Federer la conferinta de presa.

"Partea buna e ca am cateva zile in plus pentru odihna, apoi ma voi intoarce la antrenamentele dure pentru Roland Garros. In fond, aceasta eliminare nu e un lucru rau deoarece nu-mi va afecta pregatirea pentru Roland Garros, ma voi descurca", a adaugat elvetianul, care anul trecut a parasit turneul de la Roma inca din turul al doilea, pierzand in fata lui Ernests Gulbis.

"Am facut un meci foarte bun si dupa cum va imaginati sunt foarte fericit ca l-am invins pe Federer. Acest lucru nu se intampla prea des si trebuie sa ma bucur de acest moment. Loveste rapid cu forehand-ul, suprafata de joc este si ea foarte rapida, conditiile au fost dificile, dar am incercat sa joc bine deoarece nu aveam nimic de pierdut. Nu pot sa-mi fac jocul cand simt presiune", a mentionat si francezul Richard Gasquet, care in sferturi il va intalni pe cehul Tomas Berdych.