Dupa o serie de 37 de meciuri fara infrangere pe zgura, liderul mondial Rafael Nadal s-a declarat invins, duminica, in finala Mastersului de la Madrid de senzatia acestui debut de sezon, sarbul Novak Djokovic. Favorit numarul doi, Nole s-a impus in doua seturi, scor 7-5, 6-4, si isi continua seria impresionanta de victorii din acest sezon.

Novak Djokovic, noul stapan al zgurii de la MadridFoto: Reuters

A zevea oara a fost cu noroc pentru Novak Djokovic, care in precedentele noua partide jucate pe zgura in fata lui Nadal nu castigase niciodata. Dupa o finala intensa, sarbul l-a invins pe Rafael Nadal, in fata propriiilor suporteri, scor 7-5, 6-4..

Avand sprijinul publicului de la Madrid, Nadal a obtinut doua sanse de break inca din primul game al finalei. Djokovic le-a salvat insa, si-a facut serviciul si a fructificat prima minge de break avuta pentru a se distanta la 2-0. Game la 0 al sarbului, urmat de un nou break (a transformat a doua din cele trei ocazii de break avute). 4-0 pentru Djokovic, care si-a pierdut insa serviciul in game-ul urmator. Nadal a obtinut trei sanse de break, a transformat-o pe a doua, si-a facut serviciul si s-a apropiat la doua game-uri: 4-2.

Fiecare jucator si-a facut urmatorul serviciu (5-3), iar sarbul a servit pentru set. "Regele zgurii" nu a renuntat insa, a recuperat un nou break, si-a facut game-ul si a egalat la 5. Djokovic nu-si pierdut calmul, a reusit un game alb si a luat setul cu noroc pe serviciul lui Nadal, fiind ajutat de fileu.

Nadal a obtinut trei sanse de break in primul game al setului secund cu o executie ce a starnit ropote de aplauze din tribunele madrilene: aflat cu spatele la fileu, spaniolul a timis un lob printre picioare. Liderul mondial a transformat prima din cele trei sanse avute si a facut break-ul.

Raspunsul lui Nole a venit rapid: rebreak, serviciu castigat usor si sarbul a preluat conducerea: 2-1. Game disputat pe serviciul spaniolului, Nadal salveaza insa o minge de break si egaleaza la 2. Fiecare jucator isi castiga serviciul pana la 5-4, cand Nadal a servit pentru a ramane in meci. O evolutie incantatoare insa a lui Djokovic si sarbul a obtinut trei sanse de break. Nu reuseste sa o transforme pe prima, insa o fructifica pe a doua si devine noul stapan al zgurii de la Madrid.

Djokovic a obtinut astfel a 32-a victorie consecutiva din acest sezon, trecandu-si in palmares si al saselea titlu din acest an, dupa cele obtinute la Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami si Belgrad.