Liderul mondial Rafael Nadal a ajuns la victoria cu numarul 500 din cariera sa, invingandu-l, sambata, in semifinalele de la Barcelona pe croatul Ivan Dodig, in minim de seturi, scor 6-3, 6-2. In ultima faza a competitiei, Nadal il va intalni pe compatriotul sau David Ferrer, jucator cu care s-a infruntat si saptamana trecuta in finala de la Monte Carlo.

Nadal, in finala la BarcelonaFoto: Reuters

In varsta de 24 de ani, Rafael Nadal a devenit sambata al doilea cel mai tanar jucator ce ajunge la cota de 500 de victorii in cariera, dupa un alt fost lider mondial, Bjorn Borg, ce a ajuns la acest numar la 23 de ani si sapte luni. In ultimul act al competitiei Nadal il va intalni pe David Ferrer, jucator ce a trecut in semifinale de un alt spaniol, Nicolas Almagro.

Ferrer este la a treia finala de la Barcelona si incearca sa-si ia revansa in fata lui Nadal, cel care l-a invins in precedentele doua finale, din 2008 si 2009. Liderul mondial este insa aproape de un al saselea titlu la Barcelona din ultimii sapte ani si isi poate duce seria de invincibilitate pe zgura la 34 de meciuri.

Rafael Nadal conduce cu 12-4 in intalnirile directe cu David Ferrer. Ultima victorie a lui Nadal a venit saptamana trecuta, in finala de la Monte Carlo, in timp ce Ferrer s-a impus ultima data in fata liderului mondial in sferturile de la Australian Open.

Semifinale Barcelona, 23.04.2011:

[1] Rafael Nadal (Spania) - Ivan Dodig (Croatia) 6-3, 6-2

[4] David Ferrer (Spania) - [8] Nicolas Almagro (Spania) 6-3, 6-4