​Novak Djokovic a ajuns la 26 de victorii consecutive, dar nu se gandeste inca sa-i ia locul intai din clasamentul ATP lui Rafael Nadal, jucator pe care l-a invins in finalele turneelor de 1.000 de puncte Indian Wells si Miami. Nadal prezice insa ca in maxim doua luni sarbul de 23 de ani va urca in fruntea ierarhiei ATP: "E normal ca in urmatoarele doua luni Novak sa fie liderul mondial".

Nadal si Djokovic, finalistii de la MiamiFoto: Reuters

Djokovic l-a invins duminica seara pe Nadal in finala de la Miami, impunandu-se in tie-break: "A fost una dintre cele mai stranse si bune finale pe care le-am jucat vreodata. E minunat ca am putut sa castig impotriva unui campion mare ca Nadal, care in acest moment joaca la cel mai bun nivel al sau. A fost un meci cu un tenis de cel mai inalt nivel. Cred ca toata lumea a fost incantata. Pana la ultima minge nu se stia cine va castiga", a declarat Nole, citat de Reuters.

Aflat in cea mai buna perioada din cariera sa, Djokovic nu se gandeste inca la primul loc in clasamentul ATP: "Stiu ca am cel mai bun start al sezonului, nu e nicio indoiala. Sunt cele mai bune patru luni din viata mea, dar acesta este doar startul sezonului si cred ca e putin cam devreme pentru a vorbi despre primul loc in ATP. Este inca o mare diferenta".

"Rafa este cu siguranta cel mai bun jucator din lume la ora actuala. Daca vreau sa am o sansa la numarul unu in clasament trebuie sa joc bine in mod constant intreg sezonul. Cu totii stim ca zgura este suprafata preferata a lui Nadal. Dar aceste victorii imi vor da o incredere mai mare pentru sezonul pe zgura ce urmeaza", a adaugat Nole.

Rafael Nadal lauda prestatia lui Djokovic, anuntand ca sarbul ar putea ajunge in curand in fruntea clasamentului ATP: "A castigat doua turnee la rand acum, turnee foarte mari, plus unul de Grand Slam. E normal ca in urmatoarele doua luni Novak sa fie liderul mondial. Va depinde insa si de rezultatele mele de pe zgura. Voi lupta pentru a-mi pastra locul. Vom vedea ce va fi daca voi juca bine".

Top 10 ATP:

1. Rafael Nadal (Spania) 12,870 puncte

2. Novak Djokovic (Serbia) 9,700 puncte

3. Roger Federer (Elvetia) 8,550 puncte

4. Andy Murray (MareaBritanie) 5,545 puncte (+1 loc)

5. Robin Soderling (Suedia) 5,420 puncte (-1 loc)

6. David Ferrer (Spania) 4,600 puncte

7. Tomas Berdych (Cehia) 3,900 puncte

8. Fernando Verdasco (Spania) 2,925 puncte (+1 loc)

9. Jurgen Melzer (Austria) 2,660 puncte (+1 loc)

10. Gael Monfils (Franta) 2,600 puncte (+1)